Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο από εκπαιδευτικούς και γονείς

Κάλεσμα αγώνα για την παιδεία που έχουν ανάγκη τα παιδιά του λαού, και που επιβάλλουν οι τεράστιες δυνατότητες που σήμερα υπάρχουν για εκπαιδευτικούς σε όλα τα σχολεία με μόνιμη και σταθερή δουλειά, απηύθυναν εκπαιδευτικοί και γονείς από τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Ομόνοια.
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, πρωτοβάθμια σωματεία, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, εκπαιδευτικοί μόνιμοι, αναπληρωτές και γονείς συμμετείχαν στη συγκέντρωση η οποία αποτελεί τον πρώτο σταθμό των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με επόμενο την απεργία του κλάδου στις 8 Ιούνη. Στο απεργιακό συλλαλητήριο εκείνη την ημέρα, στις 12 το μεσημέρι, στην Ομόνοια, καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.
Χαιρετισμό στη χτεσινή συγκέντρωση απηύθυναν ο Δημήτρης Λάμπρου, πρόεδρος της Ανωτατης Συνομοσποδνίας Γονέων Μαθητων Ελλάδας, ο οποίος σημείωσε την ανάγκη συμπόρευσης εκπαιδευτικών και γονιών ενάντια στα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση στο σχολείο. Εκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ μίλησε ο Σπύρος Μαρίνης ο οποίος αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης που στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση από τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας και στη δουλειά για χιλιάδες εκπαιδευτικούς που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Όπως τονίστηκε, η εκπαίδευση δεν μένει έξω από την αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, καταγγέλθηκε η κοροϊδία απέναντι σε εκπαιδευτικούς, γονείς και εργαζόμενους και τονίστηκε πως η αγανάκτιση απέναντι στα μέτρα πρέπει να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκησης.
«Τέρμα πια η κοροϊδία, όλα τα παιδιά μέσα στα σχολεία», «δουλειά για όλους, μόρφωση, Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «εργάτη κάνε υπόθεση δική σου τη γνώση και τη μόρφωση που παίρνει το παιδί σου» ήταν από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία που ακολούθησε με προορισμό το Σύνταγμα. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με ανανέωση του ραντεβού για τα απεργιακά συλλαλητήρια στις 8 Ιούνη. Διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Καμία απόλυση αναπληρωτών, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει! Μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση. Κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που καταργεί τα Τμήματα Ενταξης και του άρθρου που κλείνει νηπιαγωγεία. Να παρθεί πίσω τώρα η Υπουργική Απόφαση, αλλά και η νέα εγκύκλιος για τα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία. Κανένας μαθητής - κανένα νήπιο εκτός ολοήμερου. Κανένα προνήπιο εκτός νηπιαγωγείου. Εγγραφή όλων των παιδιών χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις. Να λειτουργήσουν όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής.
ΠΗΓΗ: 902.gr