Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΜΕ Εκπ/κών Κέρκυρας:Παρέμβαση του Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που παρουσιάστηκαν στην Κέρκυρα

Παρέμβαση του Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που παρουσιάστηκαν στην Κέρκυρα

«Κάνε δική σου υπόθεση τον αγώνα για μόρφωση και σταθερή δουλειά»
Κλιμάκιο του Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών παραβρέθηκε στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κέρκυρας τις ημέρες που παρουσιάζονταν εκεί οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Τα μέλη του Π.Α.ΜΕ συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο, με την αναμονή κάθε καλοκαίρι, για τις μετακινήσεις με μια βαλίτσα στο χέρι κάθε χρόνο και σε διαφορετικό μέρος, για την αγωνία αναζήτησης σχολείου, στέγης, χωρίς καμία προοπτική μόνιμου διορισμού.

Εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην αγωνία τους και παρουσίασαν τις θέσεις του Π.Α.ΜΕ ξεκινώντας από τη βασική:

Είναι δικαίωμα η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα!

Βασική προϋπόθεση για να καλυφθούν οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών είναι, ο εκπαιδευτικός να έχει σταθερή σχέση με το σχολείο, τους μαθητές και τους γονείς και να μη περιπλανιέται κάθε χρόνο σε όλη τη χώρα. Είναι ανάγκη και δικαίωμά, ο κάθε  εργαζόμενος, να μπορεί να προγραμματίσει τη ζωή του, να έχει μόνιμη και σταθερή δουλεία κοντά στο τόπο διαμονή του και όχι να περιπλανιέται σαν νομάς.

Το παραμύθι των 10.000 υποτιθέμενων διορισμών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίστηκε με τους 20.000 υποτιθέμενους διορισμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τίποτα από τα παραπάνω δεν υλοποιήθηκε. Εδώ και 7 χρόνια οι διορισμοί είναι μηδενικοί. Δεν «είναι εφικτό μας λένε να γίνουν διορισμοί» λόγο «οικονομική στενότητας».  Την ίδια στιγμή όμως είναι εφικτό να τσακίζουν το λαό με μέτρα και να δίνουν επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, διαγραφές χρεών στο μεγάλο κεφάλαιο.

Με 26.000 κενά στα σχολεία και όταν τα τελευταία χρόνια οι εκπαιδευτικοί έχουν μειωθεί κατά 30.000 είναι όχι μόνο εφικτό αλλά και αναγκαίο να γίνουν ΑΜΕΣΑ μαζικοί μόνιμοι διορισμοί!!

Η λύση είναι μία:
Ενιαία να δώσουμε τη μάχη, όλοι οι συμβασιούχοι μαζί με τους μόνιμους, ώστε να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά με μόνιμο προσωπικό.


Η μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι το αίτημα που μπορεί να μας ενώσει όλους, να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες, τόσο τις δικές μας όσο και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι περσινές κινητοποιήσεις για την κατάργηση της κατάπτυστης τροπολογίας Φίλη, που έριχνε στον κάλαθο των αχρήστων χρόνια προϋπηρεσίας χιλιάδων συναδέλφων, δείχνουν το δρόμο.