Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΜΕ Κέρκυρας :Για δεύτερη χρονιά τα δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ – ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ
Αγαπητέ μαθητή - γονέα
Για μια ακόμη χρονιά, τα σωματεία που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, με σκοπό την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από τις επιπτώσεις των αντιλαϊκών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της σημερινής και  των προηγούμενων κυβερνήσεων. Πολιτικές που συρρικνώνουν καθημερινά το εισόδημα της εργατικής- λαϊκής οικογένειας και υποβαθμίζουν- εμπορευματοποιούν το δημόσιο σχολείο.

Μια από αυτές είναι και τα ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που προσφέρονται σε μαθητές από το Δημοτικό έως και το Λύκειο, τις απογευματινές ώρες, από πέρσι. Την περασμένη σχολική  χρονιά, περισσότεροι από 15 εκπαιδευτικοί και 25 μαθητές συμμετείχαν στα μαθήματα. Η βοήθεια που δόθηκε στους μαθητές, ήταν κατά γενική εκτίμηση πολύτιμη. Χαρακτηριστική ήταν η καθολική επιτυχία σε ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών των Μαθημάτων Αλληλεγγύης.
Στο πλαίσιο αυτό, τα ταξικά σωματεία, συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά τα «Μαθήματα Αλληλεγγύης» με ομάδα εκπαιδευτικών  που προσφέρει εκπαιδευτική στήριξη, σε μαθητές από το Δημοτικό έως και το Λύκειο, τις απογευματινές ώρες.
Τα μαθήματα αλληλεγγύης που διοργανώνουμε έχουν διπλή έννοια: από τη μια αλληλεγγύη στην ανακούφιση από το άμεσο πρόβλημα και από την άλλη αλληλεγγύη στον αγώνα για τη διεκδίκηση όλων όσων μας ανήκουν, μεταξύ αυτών και μιας πραγματικά ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ- ΔΗΜΟΣΙΑΣ-ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ που θα παρέχεται ισότιμα σε όλα τα παιδιά του λαού.
Στο πλαίσιο αυτό διαχωρίζουμε το νόημα της λαϊκής αλληλεγγύης από τη φιλανθρωπία των ΜΚΟ και άλλων φορέων. Ο λαός και η νέα γενιά δεν πρέπει να μάθουν να ζουν με τα ψίχουλα που τους πετούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά να συνδυάζουν τη διεκδίκηση άμεσων λύσεων με την τον αγώνα τους για ριζικές κοινωνικές αλλαγές. Αποσκοπούμε, τα ζητήματα της αλληλεγγύης και της στήριξης των μαθητών να αναδειχθούν σε αιτήματα - κρίκους της κοινής πάλης γονιών - μαθητών - εκπαιδευτικών – εργαζομένων για ΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
Αν χρειάζεσαι βοήθεια στη μελέτη των μαθημάτων του σχολείου, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας. Να  γνωρίζεις ότι θα υπάρχει υπεύθυνη - οργανωμένη στήριξη και ότι  μπορείς να ακουμπήσεις πάνω μας  και στο ζήτημα της μόρφωσης των παιδιών σου. Τα μαθήματα  ακολουθούν ένα «σχολικού τύπου» πρόγραμμα που  τηρείται απαρέγκλιτα .Δεν θέτουμε καμιά προϋπόθεση για τη συμμετοχή παιδιών, αλλά τα τμήματα που θα δημιουργηθούν θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών.
ΟΣΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:   6946125471 Ή ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, με τη ΓΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
1.     ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΓΟΝΕΑ*: ……………………………………………………..
2.     ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ*: ……………………………………………………………………………
3.     ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ*: ………………………………………………….
4   ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ …………………………………..
5.ΒΑΘΜΙΔΑ & ΤΑΞΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ*: …………………………………………………...
6.ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ: ………………………………………..………………………………………………………………
………………………………………………………………………………….……………………
7.           ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ*:
……………………………………………………………………………………………………
8.ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ*:       ΝΑΙ                                   ΟΧΙ
ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΕΣ;
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ                               ΜΟΥΣΙΚΗ                     ΘΕΑΤΡΟ

Ο ΓΟΝΕΑΣ
……………………………
ΥΠΟΓΡΑΦΗ
*ΠΡΟΣΟΧΗ:
§     Όσα από τα παραπάνω στοιχεία είναι προσωπικά,(1,2,3) είναι αυτονόητο ότι δεν δημοσιοποιούνται σε καμιά περίπτωση. Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ (2), μας βοηθάει να διερευνήσουμε τη δυνατότητα να γίνονται τα μαθήματα σε χώρο κοντινό με την κατοικία (πχ σε Σχολείο – σε Δημοτικό κοινόχρηστο χώρο κλπ)
§     Στη  γραμμή ΒΑΘΜΙΔΑ (5) συμπληρώστε ΔΗΜΟΤΙΚΟ ή ΓΥΜΝΑΣΙΟ ή ΛΥΚΕΙΟ.
§     Στη γραμμή (7) συμπληρώστε αν το παιδί λόγω κάποιας δραστηριότητας ή άλλου λόγου δεν μπορεί να συμμετέχει κάποια/ες ημέρα/ες της εβδομάδας. Φυσικά δεν θέλουμε να αναφέρετε το λόγο.

§     (8) Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε – εφόσον υπάρχει προσφορά εκπαιδευτικών – ομάδες αθλητισμού – μουσικής – θεάτρου.