Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΜΕ Κέρκυρας :ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Κέρκυρα, 16/09/2016
            Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κέρκυρας με αφορμή την 24ωρη απεργία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας που προκήρυξε η ΟΛΜΕ για την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησε μαζί με το ΣΕΠΕ Κέρκυρας παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, κ. Γκούση, για την κατάσταση στην εκπαίδευση, τις αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης – από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο- την περαιτέρω υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.
           
Μετά το τέλος της παράστασης διαμαρτυρίας με το Σύλλογο Δασκάλων, τα μέλη του ΠΑΜΕ, μαζί με απεργούς δασκάλους και νηπιαγωγούς πραγματοποίησαν και δεύτερη παράσταση διαμαρτυρίας με θέμα τη βίαιη απώθηση του προέδρου της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης από αστυνομικούς, με εντολή του κ. Γκούση, στα εγκαίνια του νέου σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή Φαραώ.
            Οι δηλώσεις άλλωστε του κ. Γκούση ότι «απαγορεύονται συνδικαλιστικά και πολιτικά μηνύματα», η νομιμοποίηση της παρουσίας της αστυνομίας μέσα στο σχολείο, οι εντολές για προληπτικές βίαιες «απομακρύνσεις» συνδικαλιστών, η επίκληση του «νόμου και της τάξης», θυμίζουν «αλήστου μνήμης εποχές» και ανασύρουν τις πιο "μαύρες" διατάξεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.
            Τα μέλη του ΠΑΜΕ τόνισαν ότι η επίθεση ενάντια στην ΕΛΜΕ-ΚΙ έγινε γιατί θα τους χαλούσε τη φιέστα και την ψευδαίσθηση που επιχειρούν να παρουσιάσουν, ότι τα σχολεία είναι έτοιμα από όλες τις απόψεις και ότι το Υπουργείο «πήρε 20 με τόνο».
            Η επίθεση σε βάρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Η καταστολή και ο αυταρχισμός πηγαίνουν χέρι – χέρι με την άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Το επόμενο διάστημα στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε νέα επίθεση με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να βάλουν μεγαλύτερα εμπόδια στο Δικαίωμα της Απεργίας, να καταργήσουν συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων.
            Ανέφεραν επίσης ότι το ταξικό κίνημα δεν θα πάρει την άδεια από κανέναν για το τι θα πει ή για τις μορφές πάλης που το ίδιο θα επιλέξει.
            Άξια αναφοράς είναι και η απουσία της ΕΛΜΕ Κέρκυρας και της κυρίαρχης παράταξης στο Δ.Σ., Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης,  από μία κινητοποίηση  που αφορούσε τόσο σοβαρά ζητήματα, παρόλο που οι εκλεγμένοι του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ είχαν θέσει το ζήτημα στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ και είχαν ζητήσει την ενεργή συμμετοχή της στην παράσταση διαμαρτυρίας. Εντύπωση προκάλεσε επίσης και η αποχώρηση της Προέδρου του ΔΣ του ΣΕΠΕ από την παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό. Ο αυταρχισμός αποτελεί επίσημη πολιτική πρακτική και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την οποία ο Περιφερειακός Δντης υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο. Τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες από το συνδικαλιστικό κίνημα.
            Κανένας και καμία δεν πρέπει να δεχθεί την καταστολή, τα νέα μέτρα περιορισμού της λαϊκής πάλης. Τους δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντι τους, με τον ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Τώρα η αλληλεγγύη κι ο αγώνας να γίνουν το δικό μας όπλο, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.