Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ριζοσπάστης:Δάσκαλοι διδάσκουν γυμναστική και αισθητικά μαθήματα!

Αναδημοσίευση από εφημερίδα Ριζοσπάστης:
Στη δεύτερη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας τις επόμενες μέρες, ενώ ακόμα αναμένεται η πρώτη φάση των προσλήψεων για την Παράλληλη στήριξη και τις δομές Ειδικής Αγωγής, όπου πάρα πολλά σχολεία δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα κανονικά. Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται στη φάση ανίχνευσης των κενών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο και που μαρτυρά ότι η εικόνα του «άριστα 20», που προσπάθησε να παρουσιάσει η κυβέρνηση με τον αγιασμό, ότι δηλαδή τα σχολεία άνοιξαν την προηγούμενη βδομάδα χωρίς ελλείψεις, δεν είναι πραγματική.
Κι αυτό, παρ' όλα τα μέτρα που πήρε το υπουργείο Παιδείας μέσα στο καλοκαίρι, μειώνοντας διδακτικές ώρες από τα προγράμματα των σχολείων προκειμένου να χρειαστεί λιγότερους εκπαιδευτικούς φέτος.
Ανάμεσα σ' αυτά τα μέτρα που φαίνεται ότι υλοποιούνται είναι και η πρόβλεψη ότι ο δάσκαλος θα αναγκάζεται να διδάσκει μαθήματα ειδικοτήτων (γυμναστική, μουσική, εικαστικά, θεατρική αγωγή) εάν δεν προσλαμβάνονται οι αντίστοιχοι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων στα σχολεία. Ετσι, σήμερα, σχολικός σύμβουλος της Αττικής καλεί σε επιμορφωτική συνάντηση στους Αγίους Αναργύρους, δασκάλους που τους έχουν ανατεθεί τέτοιες ειδικότητες!