Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΜΕ Εκπ/κών Κέρκυρας:ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ

Σε αγαστή συνεργασία η Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση (Παρεμβάσεις) στην ΕΛΜΕ και το ΔΣ του ΣΕΠΕ (μετά από πρόταση των Παρεμβάσεων) έβγαλαν σχεδόν ταυτόχρονα ανακοινώσεις καταδίκης ενάντια στο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κέρκυρας. Μας καταγγέλλουν ότι λέμε ψέματα για τη στάση τους απέναντι στην ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης αναφορικά με το περιστατικό στην Κεφαλονιά.
Για να δούμε όμως:
Είναι ψέμα το περιστατικό με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης;;;
Είναι ψέμα ότι γνώριζαν το περιστατικό ήδη από την ημέρα του Αγιασμού (Δευτέρα 12/09);;;
Είναι ψέμα ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης έχει συγκεκριμένο καταμερισμό και ρόλο και επίσης υλοποιεί συγκεκριμένη πολιτική;;; (Να γιατί το ΠΑΜΕ έχει θέσει εδώ και χρόνια το ζήτημα διαγραφής από τα σωματεία των στελεχών εκπαίδευσης)  
Είναι ψέμα ότι οι δυνάμεις που μας καταγγέλλουν δεν πήραν καμία απολύτως πρωτοβουλία απέναντι στο ζήτημα;;;;
Ούτε κουβέντα για όλα αυτά στις ανακοινώσεις. Επιδιώκουν με γλαφυρές εκφράσεις και λεκτικούς ακροβατισμούς να κουκουλώσουν την προκλητική απουσία - απραξία τους. Για όλους αυτούς μάλλον βαραίνει περισσότερο το ποιος παίρνει την πρωτοβουλία μίας δράσης και όχι το ίδιο το περιεχόμενο. Άλλωστε εμείς επειδή εκτιμήσαμε τη σοβαρότητα του θέματος, προτείναμε σε ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ να προχωρήσουμε σε δράσεις ακόμη και με έκτακτο τρόπο. Τα έκτακτα γεγονότα απαιτούν και άμεσες κινήσεις. Κάποιοι προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τυπικότητες και «του είπα -  μου είπε» όταν απειλούνται τα δικαιώματά μας.
Επειδή όμως οι μάχες δε δίνονται με ανακοινώσεις θα κριθούμε όλοι μας στην καθημερινή  δράση, στην οργάνωση του αγώνα, στο περιεχόμενο της πάλης.
          Χρειαζόμαστε ένα ταξικό κίνημα που θα αναδεικνύει τις αιτίες των όσων ζούμε σήμερα, δε θα σπέρνει αυταπάτες για παλιούς και νέους σωτήρες, θα διεκδικεί την ανάκτηση όλων των χαμένων δικαιωμάτων μας και θα ανοίγει το δρόμο για συνολικότερες ανατροπές. Με ένα τέτοιο κίνημα να σταθούμε απέναντι σε παλιό (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) και νέο (ΣΥΡΙΖΑ – Παρεμβάσεις) κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!!!
Να κάνουμε τα σωματεία κέντρα αγώνα!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/09 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/09 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/09 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Κέρκυρα, 25/09/2016