Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: «Σεμινάρια για την αυτο-αξιολόγηση των σχολικών μονάδων στην 3η εκπαιδευτική περιφέρεια»


Κέρκυρα  28/01/2014
Αρ. Πρωτ.: 9
          
                ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

              ΚΟΙΝ.    ΔΟΕ


ΘΕΜΑ: «Σεμινάρια για την αυτο-αξιολόγηση των σχολικών μονάδων στην 3η εκπαιδευτική περιφέρεια»
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το Δ.Σ του Συλλόγου μας ενημερώθηκε πως η σχολική σύμβουλος της 3ης εκπαιδευτικής περιφέρειας του νομού καλεί προφορικά και σε μικρές ομάδες τους διευθυντές των σχολικών μονάδων σε συναντήσεις με θέμα την «αυτο-αξιολόγηση της σχολικής μονάδας».
Είναι σαφές ότι με βάση τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, του Δ.Σ.  του συλλόγου μας, τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΟΕ, το κείμενο υπογραφών του Συλλόγου μας και της ΔΟΕ, το οποίο υπογράφηκε από 687 συναδέλφους, οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων δε συμμετέχουν σε καμία διαδικασία η οποία έχει σχέση με την αυτο-αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.
Θεωρούμε απαράδεκτη κάθε προσπάθεια που επιχειρεί να διασπάσει την ενότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας με τη λογική του «διαίρει και βασίλευε», ιδιαίτερα όταν οι εκπαιδευτικοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία στέκονται αντίθετοι στους εργαλειακούς μηχανισμούς που στοχεύουν στη δημοσιονομική προσαρμογή, δηλαδή στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στην μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών, στη χειραγώγησή τους , στη νομιμοποίηση των απολύσεων και στην ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  ομόφωνα  αποφάσισε να κηρύσσει στάσεις εργασίας κάθε φορά που θα καλούνται οι συνάδελφοι σε τέτοιου είδους «σεμινάρια» προκειμένου να υπάρχει κάλυψη των συναδέλφων μας διευθυντών. Καλούμε τη σχολική σύμβουλο έστω και την ύστατη στιγμή να σεβαστεί τις αποφάσεις  του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας και να μην υποβάλει τους συναδέλφους σε εκβιαστικά διλήμματα. Άλλωστε, και με βάση τις αποφάσεις της ΠΕΣΣ (Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων), ο ρόλος των συμβούλων είναι καθοδηγητικός και βρίσκονται στη διάθεση των συναδέλφων, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν.
Θέλουμε, τέλος, να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με το άρθρο 9, παρ.2  του καταστατικού του Συλλόγου μας, «το Δ.Σ. του Συλλόγου μπορεί να διαγράψει μέλος που αποδεδειγμένα ενεργεί ενάντια στον σκοπό του Συλλόγου και αρνείται να συμμορφωθεί στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και του Δ.Σ, ή με οποιοδήποτε τρόπο εμποδίζει την πραγμάτωσή τους».
Καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές και προϊστάμενους των σχολείων να  μην υπακούσουν  σε προφορικές εντολές και να ενημερώνουν άμεσα το Δ.Σ του Συλλόγου κάθε φορά που λαμβάνουν  ενημέρωση για τέτοια «σεμινάρια», ώστε να ενεργοποιείται άμεσα η στάση εργασίας που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία.


 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ