Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Πανεπιστήμιο Αθήνας: «Μπίζνες» με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα συμβάλει στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε σχέση με την επερχόμενη αξιολόγηση οργανώνει το   Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Η εν λόγω «επιμόρφωση» γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Αξιολόγηση και Διασφάλιση Ποιότητας στην Εκπαίδευση» και απευθύνεται σε δασκάλους, καθηγητές, σχολικούς συμβούλους και διευθυντές σχολικών μονάδων.
Το κόστος συμμετοχής είναι 100 ευρώ, ενώ για αποφοίτους των Επιμορφωτικών Προγραμμάτων η ...τιμή θα είναι στα 50 ευρώ!  Με το πέρας της «επιμόρφωσης» θα δίνεται και πιστοποιητικό.

Τα σεμινάρια και οι πιστοποιήσεις που πουλούν τα πανεπιστήμια στους εκπαιδευτικούς τα τελευταία χρόνια έχουν πληθύνει και αποτελούν μια ακόμα «μπίζνα» των ΑΕΙ.
Ο χρόνος που επιλέγει το Πανεπιστήμιο της Αθήνας να προωθήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είναι άσχετος με την έναρξη της αξιολόγησης που συναντάει τη μαχητική αντίδραση των εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα. Αυτό φανερώνει με ανάγλυφο τρόπο ότι όχι μόνο υποστηρίζει την αντι-εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά αναλαμβάνει να την προωθήσει κιόλας.
Υπενθυμίζεται ότι η περίφημη «αξιολόγηση» είναι βασική πτυχή του κυβερνητικού στόχου για τη δημιουργία του «νέου» σχολείου που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και εργαλείο που θα επιβάλλει και θα ελέγχει το βαθμό υλοποίησής του.
Θα οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς να βρίσκουν ακόμα και χρηματοδότες για τη λειτουργία του σχολείου, να αποδέχονται απαράδεκτα ευρωπαϊκά προγράμματα, να καλλιεργούν στους μαθητές το πνεύμα της «επιχειρηματικότητας» και τελικά να «γεμίζουν» το κεφάλι των μαθητών όχι με γνώσεις, αλλά με δεξιότητες που έχει ανάγκη η καπιταλιστική παραγωγή για να αυξάνει την κερδοφορία της.