Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Αποφάσεις ΔΣ ΕΛΜΕ Κέρκυρας



ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ε. ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΟΣ 12
Τ.Κ. 49100                                                                    Κέρκυρα  09/01/2014
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

            Συνεδρίασε, την Πέμπτη 09 Ιανουαρίου 2014, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας και πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

  1. Να αποστείλει στα σχολεία και τους συναδέλφους την απόφαση της ΟΛΜΕ (επισυνάπτεται) σχετικά με την Αξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας καλώντας όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων να συνεδριάσουν με αυτό το θέμα την ίδια περίοδο από Τετάρτη 15/01/2014 έως και παρασκευή 17/01/2014. Στη συνεδρίαση αυτή, καλούμε τους Συλλόγους να διαβάσουν την απόφαση της ΟΛΜΕ και να γίνει συζήτηση πάνω στο χαρακτήρα και τον σκοπό της αξιολόγησης και τέλος τους καλούμε να υιοθετήσουν το πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων που αποστέλλεται από την ΟΛΜΕ (τελευταία σελίδα της απόφασης) ή κάποιο παρόμοιο με αντίστοιχη λογική.   
  2. Να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας μέσα στην περίοδο 20/01/2014 έως 24/01/2014 καθώς έχει προγραμματιστεί Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 25/01/2014. Θέμα συζήτησης θα είναι η εισήγηση της ΟΛΜΕ σχετικά με την αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες και αγωνιστικές δράσεις. Ο τόπος και η ημερομηνία θα ανακοινωθούν σύντομα.
  3. Να εκδοθεί ανακοίνωση της ΕΛΜΕ σχετικά με την απαγόρευση των διαδηλώσεων κατά τη φιέστα για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα και τη σύλληψη του συναδέλφου Π. Αντωνόπουλου (η ανακοίνωση επισυνάπτεται).
  4. Να συμμετάσχει η ΕΛΜΕ στη σύσκεψη φορέων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15/01/2014 στις 17:30 στο Εργατικό Κέντρο από τις Πρωτοβουλίες για τη διάσωση της δημόσιας περιουσίας (ΙσSOS, Καστέλλο, Ερημίτης, Αλυκές Λευκίμμης, Αντινιώτη) 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                               Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γ. Γραμματέας
                              Μεταλληνός Ν.                                                         Μωραΐτης Χρ.



ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΘΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κερκύρας καταγγέλλει την απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, πρώτη ημέρα ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη του εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Ο συνάδελφος συνελήφθη κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέντευξης τύπου των συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων που διοργάνωναν τη διαδήλωση ενάντια σε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση. Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου ο συνάδελφος περνάει από εισαγγελέα με την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομη συγκέντρωση και της αντίστασης κατά της αρχής.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ απαγορεύοντας διαδηλώσεις και στέλνοντας στην Ασφάλεια όσους αντιστέκονται. Αποκαλύπτεται έτσι το πραγματικό αντιλαϊκό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή μπορούν να κάμψουν τους λαϊκούς αγώνες.

Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση και απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες.

Για το Δ.Σ