Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Συγκέντρωση των εκπαιδευτικών σήμερα ενάντια στην αξιολόγηση. Στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας

Σε συγκέντρωση στις 2 το μεσημέρι σήμερα στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στην αξιολόγηση, προχωρούν εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς σήμερα και το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί και άλλο σεμινάριο πάνω στην αξιολόγηση για σχολικούς συμβούλους, καθώς και προϊστάμενους Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η Ομοσπονδία των δασκάλων έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας. Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ - σπέρνοντας αυταπάτες για το ρόλο των στελεχών εκπαίδευσης - καλεί τους Συλλόγους να κηρύξουν στάση εργασίας για τους σχολικούς συμβούλους, προκειμένου να καλυφθούν και να μη συμμετάσχουν στο σεμινάριο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της Ομοσπονδίας έχουν ασκήσει κριτική στην πλειοψηφία για τη στάση της αυτή αλλά και για την άρνησή της να συζητήσει και να πάρει θέση μέχρι τώρα στην πρόταση των ταξικών δυνάμεων για διαγραφή των στελεχών εκπαίδευσης από τα σωματεία.
Εν τω μεταξύ με αμείωτο ρυθμό, συνεχίζονται οι παραιτήσεις δασκάλων και νηπιαγωγών από τις θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης και αργότερα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.