Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΣΕΠΕ Κέρκυρας:Απόφαση έκτακτης ΓΣ 31 Μαρτίου 2014

ΘΕΜΑ: Απόφαση έκτακτης ΓΣ 31 Μαρτίου  2014
Οι συνάδελφοι – σσες που συμμετείχαν στις διαδικασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης η οποία πραγματοποιήθηκε με καταστατική απαρτία (330 στους 652),  στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Δημ. Σχολείου  αποφάσισαν τα παρακάτω:
§  Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση αξιοπρέπειας και επαγγελματικής ευθύνης των συναδέλφων που απέρριψαν τις προτάσεις αυτοχειριασμού της εκπαιδευτικής κοινότητας. Είτε ατομικά, συνυπογράφοντας με δεκάδες χιλιάδες συναδέλφων το κείμενο της Δ.Ο.Ε. ενάντια στην «αξιολόγηση» είτε συλλογικά ως μέλη των συλλόγων διδασκόντων δίδαξαν τον ΑΓΩΝΑ την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ απέναντι στους εκπροσώπους της κυβερνητικής λαίλαπας που μαστίζει τον τόπο και επιδιώκει την διάλυση του δημόσιου σχολείου και την εργασιακή εξόντωση των εκπαιδευτικών.
§  Καλούμε και τους ελάχιστους συλλόγους διδασκόντων που δεν έχουν ακόμα συνεδριάσει να το πράξουν άμεσα ώστε να κατισχύσει η καθολική αντίθεσή μας ενάντια στους εργαλειακούς μηχανισμούς απόλυσής μας που οι εκπρόσωποι της Τρόικα αποκαλούν χωρίς αιδώ:   «αξιολόγηση».
§  Καλούμε τους αγωνιστές συναδέλφους – σσες Διευθυντές Σχολικών Μονάδων να καταθέσουν τις παρατήσεις τους από τη θέση ευθύνης, στην Ομοσπονδία (μέσω του Δ.Σ. του Συλλόγου μας) ώστε να κατατεθούν στην Ολομέλεια Προέδρων της Δ.Ο.Ε. Οι παραιτήσεις ταυτόχρονα με την δικαστική προσφυγή για την ακυρότητα της «πολιτικής επιστράτευσης» των διευθυντών καθίστανται σημαντικό  μέσο συνδικαλιστικής πίεσης.  Η  Δ.Ο.Ε. όποτε κρίνει πως είναι απαραίτητο να ζητήσει και να χρησιμοποιήσει συνδικαλιστικά την καθολική παραίτηση των συναδέλφων διευθυντών καθώς τη νέα σχολική χρονιά είναι σαφές πως δεν μπορούν να «χωρέσουν» στο ίδιο σχολείο αρμονικά αξιολογητές και αξιολογούμενοι.
§  Οργανώνουμε με κάθε λεπτομέρεια την καθολική συμμετοχή μας στη στάση εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς, όταν καλούνται σε συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας αξιοποιώντας και την τελευταία απόφαση της ΔΟΕ, στοχεύοντας με αυτή τη μορφή στο μπλοκάρισμα των ομάδων εργασίας.
§  Η στάση των συναδέλφων απέναντι στην αυταρχική «επιστράτευση» να είναι μαζικά προσανατολισμένη σε κοινά βήματα όπως περιγράφει στην γνωμοδότησή της η κα Τσίπρα ώστε να διατηρηθεί η ενότητα όλων μας.
  • Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους των σχολείων ευθύνης μας, να μην συμμετέχουν στα σεμινάρια της ντροπής. ΄
  • Καλούμε  τη ΔΟΕ να καλέσει  Ολομέλεια Προέδρων και να προχωρήσει  σε πολύπλευρους και πολυήμερους απεργιακούς αγώνες ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής. 
Συνάδελφοι – σσες η επιχειρούμενη αυτοαξιολόγηση/αξιολόγηση-χειραγώγηση, αποτελεί  την αιχμή του δόρατος της κυβερνητικής επίθεσης, απέναντι στη Δημόσια Εκπαίδευση. Με «εργαλείο» τις διάφορες  μορφές αξιολόγησης το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση επιχειρούν:
·         Να καθηλώσουν μισθολογικά τους εκπαιδευτικούς αφού συνδέουν την αξιολόγηση με το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και τις ποσοστώσεις του.
·         Να υποτάξουν τους εκπαιδευτικούς, να ελέγξουν και να χειραγωγήσουν τη μαθησιακή διαδικασία, μετατρέποντάς την σε ένα σύνολο προκατασκευασμένων, τυποποιημένων και ποσοτικών κριτηρίων.
·         Να κατηγοριοποιήσουν τα Σχολεία.
Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να απαντήσει σε αυτή την επίθεση, σε αυτή την πρωτοφανή αντιδημοκρατική εκτροπή. Πρώτα απ’ όλα με τη μαζική και αποφασιστική συμμετοχή
στην 24ωρη απεργία την Παρασκευή 4/4
στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 9/4, προκειμένου οι Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το σύνολο των εργαζομένων στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

Ή αυτοί ή εμείς!!!