Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονέων ενάντια στο εκδικητικό μέτρο της αναπλήρωσης μαθημάτων



Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής πραγματοποίησαν γονείς και εκπαιδευτικοί, καθώς από σήμερα έχει μπει σε ισχύ το τιμωρητικού χαρακτήρα μέτρο της κυβέρνησης περί αναπλήρωσης διδακτικών ωρών επιβάλοντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς εκατοντάδων σχολείων μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα.
Αντιπροσωπεία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, τηςΟμοσπονδίας Γονέων Αττικής, Ενώσεων Γονέων και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικώνσυναντήθηκε με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής και του έθεσαν τα αιτήματα τους.
Απαιτούν: 
  • Να αποσυρθεί η απαράδεκτη εγκύκλιος - ΠΔ για τη λεγόμενη αναπλήρωση των διδακτικών ωρών.
  • Να εξεταστούν οι μαθητές της Α' Λυκείου, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, με θέματα που θα βάλει αποκλειστικά ο διδάσκων και όχι με βάση την τράπεζα θεμάτων.
  • Να εξεταστούν οι μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου σ’ αυτά που έχουν διδαχθεί και όχι σε αυτά που θα έπρεπε να έχουν διδαχθεί.
Εν τω μεταξύ η ΟΛΜΕ προχωρά την Τετάρτη 23, Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Απρίλη σε στάσεις εργασίας στα σχολεία όπου οι περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης έχουν ορίσει αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα.