Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών το πρωί στο υπουργείο Παιδείας

Νέα συγκέντρωση εκπαιδευτικών έγινε το πρωί στο υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την προγραμματισμένη διεξαγωγή σεμιναρίου επιμόρφωσης σχολικών συμβούλων για την εφαρμογή της αξιολόγησης, δηλαδή του μοχλού επιβολής στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς των αναδιαρθρώσεων που έχουν σχεδιαστεί σε επίπεδο ΕΕ προκειμένου η εκπαίδευση να υποταχθεί καλύτερα στις σύγχρονες απαιτήσεις του κεφαλαίου.
Το υπουργείο Παιδείας ήταν ζωσμένο από αστυνομικές δυνάμεις ενώ ενορχηστρώθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου με πούλμαν να μπαίνουν μέσα οι σχολικοί σύμβουλοι για το σεμινάριο.
Οι εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αξιολόγηση, ενώ το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει ότι μετά τα σεμινάρια των σχολικών συμβούλων θα ακολουθήσουν αυτά των διευθυντών σχολικών μονάδων και την επόμενη μέρα η αξιολόγηση θα αρχίσει να εφαρμόζεται στα σχολεία! Ωστόσο, κάποιοι διευθυντές σχολικών μονάδων έχουν αρχίσει να καταθέτουν τις παραιτήσεις τους αρνούμενοι να εφαρμόσουν αυτό το αντιδραστικό μέτρο, ενώ παραμένουν πλειοψηφία οι σύλλογοι διδασκόντων που έχουν αρνηθεί να συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας που προβλέπει η αξιολόγηση. Θυμίζουμε ότι η ΔΟΕ έχει κηρύξει διαρκή στάση εργασίας για όταν πάνε να συνεδριάσουν ομάδες εργασίας.
Επόμενος απεργιακός αγωνιστικός σταθμός και για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι η πανεργατική απεργία της Τετάρτης 9 Απρίλη.
ΠΗΓΗ:902.gr