Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΔΑΣ ΟΤΑ Κέρκυρας:Άθλια συκοφαντικά παιχνίδια ενάντια σε εργαζόμενους που αντιδρούν στην ψευτοαξιολόγηση και στις απολύσεις.

Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ στην οποία αναφέρεται σε "Άθλια συκοφαντικά παιχνίδια του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού και «παπαγάλων» της «ενημέρωσης», ενάντια σε εργαζόμενους που αντιδρούν στην ψευτοαξιολόγηση και στις απολύσεις".
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:



Άθλια συκοφαντικά παιχνίδια  ενάντια σε εργαζόμενους 
που αντιδρούν στην ψευτοαξιολόγηση και στις απολύσεις.


Είναι από χρόνια γνωστό στο εργατικό λαϊκό κίνημα το φαινόμενο της συκοφάντησης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων - διεκδικήσεων των εργαζομένων, της στοχοποίησης συνδικαλιστών και σπίλωσής τους από κατευθυνόμενα ΜΜΕ και δημοσιογράφους. 
Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, η άνοδος των αγωνιστικών διαθέσεων και των απεργιών ενάντια την κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου που τσακίζουν εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, τα παπαγαλάκια της «ενημέρωσης» αύξησαν τον κύκλο εργασιών τους. 
 
Πλήθος οι περιπτώσεις κονδυλοφόρων αναλυτών, δημοσιογράφων, ακόμα και ολόκληρων συγκροτημάτων της έντυπης, ηλεκτρονικής, τηλεοπτικής και διαδικτυακής  ενημέρωσης που επιστρατεύονται απ’ τα κυβερνητικά και οικονομικά επιτελεία προκειμένου να εμφανίζουν απ’ τη μια ως αναγκαίο κακό τη λήψη αντιλαϊκών  μέτρων και απ’ την άλλη να λοιδορούν τις αναπόφευκτες αντιδράσεις και τους εργατικούς αγώνες που εκδηλώνονται. 
Η πρακτική αυτή έρχεται πάντα ως αναγκαίο συμπλήρωμα της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας, με στόχο να κάμπτονται οι εργατικές αγωνιστικές αντιδράσεις, να επιβάλλεται κλίμα φόβου, να τροφοδοτούνται σε πλατιά κοινωνικά στρώματα τα αντανακλαστικά του κοινωνικού αυτοματισμού.


. . .Την περασμένη εβδομάδα από την εκπομπή του Corfu Channel (Λόγος - αντίλογος, Μάμαλος -Ζηνιάτης), ενορχηστρώθηκε ανυπόστατη επίθεση ενάντια σε εργαζόμενους και σε μέλος (από την ΔΑΣ-ΟΤΑ) του Δ.Σ. του σωματείου ΟΤΑ Κέρκυρας. 
 Εκείνο όμως που προκαλεί την πιο αλγεινή  εντύπωση είναι η συνδρομή του προέδρου του σωματείου ΟΤΑ που ξεκάθαρα υιοθέτησε τις κατηγορίες και στράφηκε ενάντια σε εργαζόμενους καταδικάζοντάς τους, επειδή είχαν (άκουσον - άκουσον) το «θράσος» να διαμαρτυρηθούν  για την προθυμία της διευθύντριας  του Οργανισμού Κοινωνικής προστασίας και Παιδείας του Δήμου να επιμεληθεί και να αναρτήσει στη «διαύγεια» του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις ποσοστώσεις της ψευτοαξιολόγησης(Ν.4250/2014), που στέλνουν σε πρώτη φάση 7 (επτά) υπαλλήλους κοινωνικών δομών στον κάλαθο των αχρήστων και της απόλυσης.

 Έτσι, μέσα απ’ την καλά «σκηνοθετημένη» εκπομπή και με  ντελίριο κακοηθειών  και συκοφαντιών  επιχειρήθηκε (με τρεις εκπομπές) να στοχοποιηθούν εργαζόμενοι και το μέλος του ΔΣ, ότι δήθεν προπηλάκισαν  την διευθύντρια του οργανισμού. 
Η αλήθεια όμως, είναι αντίστροφη απ’ αυτή που προσπάθησαν σκόπιμα να «σκηνοθετήσουν»…

Οι δικαιολογημένες αντιδράσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων, οι οποίοι διέκριναν το στοιχείο του εμπαιγμού στον όλο χειρισμό από πλευράς διοίκησης του νομικού προσώπου, σε καμιά περίπτωση δεν χρεώνεται στους εργαζόμενους. 
 Όλες οι ενέργειες του επιμερισμού της ποσόστωσης έγιναν χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτε ούτε η εκπρόσωπος των εργαζομένων, ούτε το σωματείο. Η ανάρτηση στη «διαύγεια» έγινε γνωστή την Δευτέρα (30/6) το βράδυ και την είδαν πολλοί εργαζόμενοι του δήμου με έκπληξη.

Ο πρόεδρος του σωματείου αν και ενημερώθηκε απέφευγε σκόπιμα και για ώρες να εμφανιστεί προκειμένου να πάρει ξεκάθαρη θέση και να καταγγείλει την διαδικασία της ανάρτησης των ποσοστώσεων της «αξιολόγησης» του οργανισμού. 
Η πίεση όμως των εργαζομένων και των μελών του ΔΣ από την παράταξή μας (ΔΑΣ-ΟΤΑ), εξανάγκασε την παράταξη της πλειοψηφίας να συγκληθεί ανοιχτό διευρυμένο Δ.Σ. (Τρίτη 30/6).

Ακόμη και στην συνεδρίαση του ΔΣ φαινόταν διάχυτα η απροθυμία της παράταξης  της πλειοψηφίας του ΔΣ, να παρθεί ξεκάθαρη απόφαση. Δέχτηκαν μόνο να γίνει έκτακτη συνέλευση στην οποία και πάλι κάτω από πίεση δέχτηκαν την απόφαση για στάση εργασίας. 
Την επόμενη όμως μέρα ο πρόεδρος του Σωματείου (και χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά  στο ΔΣ που ξανασυνεδρίασε -Τετάρτη απόγευμα 2/7)  άλλαξε . . .ταχτική και βρέθηκε το βράδυ στο κανάλι για να δώσει απόλυτη κάλυψη στην διευθύντρια του οργανισμού (αποφεύγοντας να πάρει θέση για κατευθυνόμενη διαδικασία)  και να στοχοποιήσει εν τέλει . .τους εργαζόμενους !

Πάντως η στάση αυτή του προέδρου του σωματείου και περίεργη είναι, αλλά και ύποπτη διότι γεννιούνται ερωτήματα για ύπαρξη  συνεννοήσεων και κατευθυντήριων γραμμών που επιβάλλονται εκτός σωματείου. . . και δεν συμβαίνουν πρώτη φορά. 
 Πάντως, αξίζει οι εργαζόμενοι του σωματείου μας να θυμόμαστε πως:

Εκείνο  που δεν τολμά ο πρόεδρος του Σωματείου να κάνει λόγο, είναι η στάση που έχει κρατήσει ως τώρα με την παράταξή του που διοικούν το σωματείο, απέναντι στην δημοτική αρχή και την εμπλοκή της στις διαθεσιμότητες και τις δεκάδες απολύσεις που έχουν γίνει ως τώρα. 
Εκείνο που επίσης δεν τολμά ο πρόεδρος του Σωματείου να πει, είναι η ανοχή που επέδειξε στην παράδοση τμημάτων της καθαριότητας του δήμου σε ιδιώτες. Επίσης για τη συνδρομή της παράταξής του στα απεργοσπαστικά παιχνίδια που στήθηκαν σε πολλές απεργιακές κινητοποιήσεις και καταγγέλθηκαν στις γενικές συνελεύσεις. Η απόλυτη ταύτιση της παράταξής του με την ηγεσία του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στην αποδοχή των ανατροπών του νόμου «Καλλικράτη» και των αντεργατικών –αντιλαϊκών κατευθύνσεων που επιβάλλει η Ε.Ε. σε όφελος των κερδών επιχειρηματικών ομίλων και μονοπωλίων. 
Συμπερασματικά, η επίκληση της όποιας «νομιμότητας» στην εφαρμογή νόμων που σφαγιάζουν και απολύουν εργαζόμενους και ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες, τα όποια υποκριτικά προσχήματα και το ψέμα από κάθε λογής  «καλοθελητές» εντός και εκτός του σωματείου, …έχουν κοντά ποδάρια! 
Οι εργαζόμενοι συνάδελφοι στο δήμο, ας βγάλουν συμπεράσματα ! 
Εκείνο όμως το οποίο πρέπει να ανησυχήσει εξαιρετικά το σωματείο μας είναι η προσπάθεια  από «πολλές» πλευρές για καλλιέργεια κλίματος ηττοπάθειας φόβου και παραίτησης των εργαζομένων, ενός κλίματος ότι δήθεν καθίσταται αναπόφευκτη η εφαρμογή του «νόμιμου» και των νόμων ως αναγκαίο και αναπόφευκτο κακό. 
Αυτό ακριβώς το κλίμα παλεύουμε να σπάσει, με πρώτη δυναμική συλλογική και μαζική απάντηση την αγωνιστική μας καθολική συμμετοχή στην Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ της Τετάρτης 9 Ιουλίου.


Ούτε αξιολόγηση ούτε απολύσεις, 
στους δρόμους λαέ μπορείς να τους νικήσεις !