
Διαφορετική εικόνα από εκείνη που μεταφέρουν οι εκπαιδευτικοί επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο διαπιστώνει πως «η εισαγωγή της Τράπεζας Θεμάτων στην Α' Λυκείου, όχι μόνο δεν οδήγησε τους μαθητές σε αποτυχία ή επιπλέον δυσκολία ανταπόκρισης στην εξέταση των αντίστοιχων μαθημάτων, αλλά αντιθέτως τους υποβοήθησε ώστε να επιτύχουν καλύτερες βαθμολογικές επιδόσεις».
Ειδικότερα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υφυπουργού Παιδείας Αλ. Δερμεντζόπουλου, με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή και θα αφορά και τους μαθητές της φετινής Α' Λυκείου, για την προαγωγή του μαθητή στα μαθήματα «Ελληνική Γλώσσα» και «Μαθηματικά» δεν θα απαιτείται η επίτευξη του 10 σε κάθε ξεχωριστό κλάδο (Αρχαία, Νέα Ελληνικά, Λογοτεχνία, Άλγεβρα, Γεωμετρία), αλλά η επίτευξη του 10 ως μέσου όρου των επιμέρους κλάδων. Δηλαδή, αν για παράδειγμα ένας μαθητής έχει κάτω από 10 στα Αρχαία, αλλά ο μέσος όρος του σε Αρχαία, Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία είναι πάνω από 10, τότε δεν παραπέμπεται για επαναληπτικές εξετάσεις το Σεπτέμβρη. Αντίστοιχα για τα Μαθηματικά, αν έχει κάτω από 10 π.χ. στην Άλγεβρα, αλλά ο μέσος όρος του σε Άλγεβρα και Γεωμετρία μαζί είναι πάνω από 10 δεν μένει μετεξεταστέος.
Το υπουργείο θεωρεί ότι η παρέμβασή του «πρόκειται να μειώσει αισθητά των αριθμό των επανεξεταζόμενων ή απορριπτόμενων μαθητών της Α' Λυκείου και να αποκαταστήσει πιθανές στρεβλώσεις που δημιουργούσε το υπάρχον νομοθετικό καθεστώς».
Για να δείτε το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.