Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Επιβεβαιώθηκε η συνέχιση της ίδιας πολιτικής στη συνάντηση υφυπουργού - ΔΟΕ

Από τη συνάντηση του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με τον υφυπουργό Παιδείας, Αλ. Δερμετζόπουλο, επιβεβαιώθηκε ότι η αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική επίθεση θα ενταθεί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ο υφυπουργός ανέφερε στη συνάντηση πως έγινε ήδη ο μέγιστος αριθμός μεταθέσεων, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών, ωστόσο δεν δεσμεύτηκε για δημιουργία οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς που μετατάχθηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι προσλήψεις θα είναι μηδενικές, οι αναπληρωτές στο σύνολο της εκπαίδευσης θα φτάσουν τους 2.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ μέσω ΕΣΠΑ δεν υπάρχει ακόμα ακριβής αριθμός. Σχετικά με τις συγχωνεύσεις, σύμφωνα με τον υφυπουργό δεν θα υπάρξει καμία ανάκληση, ενώ η "αξιολόγηση" θα προχωρήσει σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που βρέθηκαν στη συνάντηση, τόνισαν ότι σε αυτές τις συνθήκες τα σχολεία δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν. Καταδίκασαν επίσης τη στάση του υπουργείου, που θέτει σε αργία εκπαιδευτικούς ποινικοποιώντας ουσιαστικά τη συνδικαλιστική δράση.
Ο υφυπουργός δήλωσε άγνοια για την απόλυση 3 εκπαιδευτικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Την ίδια στάση κράτησε και για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που δεν μπορούν να πάρουν το επίδομα ανεργίας.
Τέλος, όπως έγινε γνωστό, το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή θα γίνει προσπάθεια από την κυβέρνηση να εγκριθεί στη Βουλή μέσα στον Αύγουστο.