Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ Κέρκυρας:Παράσταση διαμαρτυρίας στη Βθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στη 
Β/θμια Εκπαίδευση Κέρκυρας από την Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ και το Τ.Σ. Κέρκυρας της ΚΝΕ. Στα πλαίσια της κινητοποίησης κατατέθηκε υπόμνημα στη Διευθύντρια της Βθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας με το αίτημα να προωθηθεί στο Υπουργείο Παιδείας ενώ αναπτύχτηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σχετικά με την «Τράπεζα Θεμάτων» και το «Νέο Λύκειο».


Σε δήλωση της  μαθήτρια της Α’ Λυκείου είπε:
« Έχουμε έρθει σήμερα για να διαμαρτυρηθούμε για το νέο εξεταστικό σύστημα και το «νέο σχολείο» που προετοιμάζεται γενικότερα.

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι εμείς οι μαθητές δεν ξεγελιόμαστε από τα ψέματα της κυβέρνησης, ότι δήθεν για το καλό μας περνούν αυτές τις αλλαγές. Οι μαθητές της α’ λυκείου είδαν ξεκάθαρα πόσο δύσκολο, απάνθρωπο και ακριβό για την τσέπη των γονιών μας είναι το νέο σύστημα. Είναι προφανές ότι οι αλλαγές δεν έρχονται για να βελτιώσουν το σχολείο, αλλά για να μας διώξουν από αυτό. Κάτι που φάνηκε και από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, με το 40% των μαθητών της α’ λυκείου πανελλαδικά να μένουν μετεξεταστέοι.

  •  Εμείς απαιτούμε η τράπεζα θεμάτων να καταργηθεί. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις να είναι ενδοσχολικές με ευθύνη των εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου, που είναι σε θέση να γνωρίζει τις ανάγκες μας.
  •  Απαιτούμε όσοι μαθητές έμειναν μετεξεταστέοι να δώσουν τον Σεπτέμβρη αποκλειστικά με ευθύνη των εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου και να μην ληφθεί υπόψη για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου, ο βαθμός που διαμορφώθηκε με βάση την «Τράπεζα Θεμάτων» ούτε για τις προαγωγικές, ούτε για την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
  •  Να παρθούν μέτρα ώστε από την νέα σχολική χρονιά να μην υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία, αναλώσιμα κλπ.»




10 Ιούλη 2014