Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΠΑΜΕ Κέρκυρας: Όχι στην ιδιωτικοποίηση των κτηρίων του ψυχιατρείου



ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 2014

8:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ & 

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ 

ΥΓΕΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ

Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προχωράει βήμα – βήμα στην όλο και μεγαλύτερη υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και Ψυχικής Υγείας μέσω της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών τους. Η πολιτική και τα μέτρα που εφαρμόζονται, με το κυβερνητικό πρόγραμμα «Υγεία Εν Δράσει», αποτελούν εξειδίκευση της στρατηγικής της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων των κρατών-μελών της, που έχουν στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.
Το αίτημα για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία - Ψυχική Υγεία, Πρόνοια, Φάρμακο χωρίς καμία συμμετοχή ιδιωτών θα πρέπει να εντάσσεται στο συνολικότερο πλαίσιο πάλης του εργατικού λαϊκού κινήματος ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μονοπωλίων.
Κανένα από τα μέτρα στην Υγεία δεν είναι ξεκομμένα από το συνολικότερο σχεδιασμό της αστικής τάξης ώστε να ξεπεραστεί η καπιταλιστική οικονομική κρίση εις βάρος του ελληνικού λαού. Για παράδειγμα, η εμπορευματοποίηση της Ψυχικής Υγείας που έφερε την απαξίωση των Ψυχιατρείων και τελικά την υποβάθμισή τους σε ψυχιατρικές κλινικές στα Γενικά Νοσοκομεία, «ελευθέρωσαν» εδώ στην Κέρκυρα τα κτήρια του Ψυχιατρείου που αποτελούν πλέον «φιλέτο» για το ΤΑΙΠΕΔ και την περιβόητη «ανάπτυξη».
Η κατάσταση στο χώρο της Υγείας δεν είναι μία κακή ή λαθεμένη επιλογή κάποιων προσώπων, επιτελείων ή κυβερνήσεων, ούτε αποτελεί στρέβλωση των «αρχών και αξιών της ΕΕ». Πηγάζει ακριβώς από τον ίδιο το χαρακτήρα της ΕΕ που αντιμετωπίζει όλους - εργαζόμενους, ανέργους, ανασφάλιστους - ως «κόστος» που πρέπει να μειώνεται συνεχώς στο όνομα της αντοχής και των ορίων των κερδών, που ενοχοποιεί και θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό της ανταγωνιστικότητας.
Για να έχουν αποτελέσματα οι αγώνες μας θα πρέπει να απορρίψουμε συνολικά αυτή την πολιτική, να βάλουμε στόχο για μία άλλη κοινωνία που θα εξυπηρετεί τις σύγχρονες απαιτήσεις στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία.
Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό, τα εργατικά σωματεία και τους συλλόγους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση & Εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Ψυχικής Υγείας, ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των κτηρίων και των υποδομών του Ψυχιατρείου με κάθε τρόπο, με αίτημα για ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους.
Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ
Κέρκυρα, 9 Ιούλη 2014