Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

«Παιδί και Διαδίκτυο: Ευκαιρίες, Προκλήσεις, Κίνδυνοι»

Ένα ενδιαφέρον άρθρο του Ριζοσπάστη :

Πολλαπλές βλάβες
«Η παρατεταμένη χρήση Η/Υ έχει επιπτώσεις στις κοινωνικές δεξιότητες», επισήμανε σε ημερίδα με θέμα «Παιδί και Διαδίκτυο: Ευκαιρίες, Προκλήσεις, Κίνδυνοι» η δρ. Αρτεμις Τσίτσικα, επ. καθηγήτρια Παιδιατρικής - Εφηβικής Ιατρικής στο «Π. και Α. Κυριακού». Η ψυχίατρος Στέλλα Χρηστίδη, επιστημονική υπεύθυνη του Τμήματος Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου στο «18 Ανω», επισημαίνει ότι με τη μονάδα απεξάρτησης επικοινωνούν θορυβημένοι οι γονείς όταν ενημερώνονται για την πτώση της ακαδημαϊκής επίδοσης των παιδιών - φοιτητών πια. Σε μεγάλο ποσοστό, 60% των εξαρτημένων, παρατηρείται συννοσηρότητα με κατάθλιψη, εξάρτηση από ουσίες, παθολογική χαρτοπαιξία, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα κ.ά.
-        Οι νεαροί που είναι εξαρτημένοι από τη χρήση του Διαδικτύου παραμελούν βασικές βιολογικές ανάγκες, όπως το φαγητό και το σεξ.
-        Το 46,5% των χρηστών δεν έχει σχέση με άτομο του άλλου φύλου.
Και ύστερα σου λένε «κοινωνική δικτύωση», δημιουργία συλλογικοτήτων μέσω Ιντερνετ και άλλα τέτοια. Η αποξένωση σε όλο της το μεγαλείο είναι όπως αποδεικνύεται, που διαμορφώνει ανθρώπους με αντικοινωνικά χαρακτηριστικά. Είναι και αυτή μια από τις χειρότερες μορφές χειραγώγησης. Ο,τι δηλαδή χρειάζεται το σύστημα, υποταγμένους ανθρώπους που ζουν με ψευδαισθήσεις.
ΠΗΓΗ:Ριζοσπάστης