Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς: Με κινητοποίηση ματαιώθηκε σεμινάριο «αξιολόγησης» εκπαιδευτικών

Mε δυναμική παρέμβαση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης ματαιώθηκε σεμινάριο σε διευθυντές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την εφαρμογή της «αξιολόγησης» εκπαιδευτικών.
Μετά από κάλεσμα της ΕΛΜΕ, που είχε κηρύξει στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ., οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο του ΚΕΣΥΠ όπου ήταν προγραμματισμένο το σεμινάριο, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν αντιπροσωπείες από το Εργατικό Κέντρο, τις Ενώσεις Γονέων Αργοστολίου και Λειβαθούς και της ΠΑΣΕΒΕ.
«Στη βάση των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων η ΕΛΜΕ-ΚΙ τοποθετείται ενάντια σε κάθε μορφής αξιολόγηση του σχολείου και του εκπαιδευτικού, διότι είναι εργαλείο για την υλοποίηση του νέου σχολείου της αγοράς και αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΟΣΑ και των επιχειρηματικών ομίλων για την εκπαίδευση. Εκπαιδευτικοί - γονείς - μαθητές καλούμαστε να αποκρούσουμε τη νέα κυβερνητική επίθεση, που εκδηλώνεται με την απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης στα σχολεία», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.
ΠΗΓΗ:902.gr