Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Πλούσιες δραστηριότητες από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης»

Πλούσια είναι η δράση που αναπτύσσει σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης».

Συγκεκριμένα συνεχίζεται με επιτυχία, χάρη στην εθελοντική προσφορά πολλών εκπαιδευτικών,  η πρωτοβουλία για τη λειτουργία «Σχολείου Μεταναστών». Σημειώνεται ότι η συμμετοχή φέτος είναι μεγαλύτερη από την πρώτη (περσινή) χρονιά ενώ λειτουργούν τμήματα εκμάθησης Ελληνικών, με τη συμμετοχή οικονομικών μεταναστών, που είναι κυρίως γονείς από σχολεία της περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν τμήματα για αρχάριους και για προχωρημένους ενώ δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υπάρξουν και τώρα επικοινωνώντας με το Σύλλογο.

Πετυχημένη υπήρξε επίσης η προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Παιδαγωγικό Ποίημα» που πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κινηματογράφο της Νέας Ιωνίας «Αστέρας».



Το «Παιδαγωγικό Ποίημα» είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του μεγάλου Σοβιετικού Παιδαγωγού Α.Σ. Μακαρένκο.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε επίσης και η Χριστουγεννιάτικη Παιδική Γιορτή που συνδιοργανώθηκε με το Σύλλογο Γυναικών Νέας Ιωνίας (μέλος της ΟΓΕ) και μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας.

Η ίδια εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί και στη Μεταμόρφωση, την Κυριακή 22/12/13, στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί επίσης το ημερολόγιο του Συλλόγου για το 2014. Το φετινό ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στους γνωστούς και άγνωστους Δασκάλους του αγώνα από τα χρόνια του μεσοπολέμου, της κατοχής και της αντίστασης αλλά και του εμφυλίου.

Όπως υπογραμμίζει ο Σύλλογος «φιλοδοξία μας είναι, μ΄ αυτή τη μικρή μας προσπάθεια, να βρούμε και να κρεμάσουμε στον τοίχο της μνήμης μας τα κάδρα όλων όσων το αξίζουν. Κυρίως να δώσουμε έναυσμα συλλογισμού, για το πώς ήταν, πώς έγιναν και πώς είναι τώρα τα "πράγματα" για το δάσκαλο, για τον αγώνα του, για το σχολείο του. Έναυσμα για περισσότερη μελέτη από τα βιβλία που αναφέρονται και στη βιβλιογραφία του ημερολογίου».

Το ημερολόγιο θα μοιραστεί σύντομα στα μέλη του Συλλόγου ενώ στα σχολεία θα μοιραστούν πριν, αλλά και μετά τις γιορτές.