Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Μέθανα: Έστειλαν σε δίκη μαθητές επειδή διεκδίκησαν βιβλία και καθηγητές

Στο δικαστήριο οδηγήθηκαν σήμερα πέντε μαθητές από τα Μέθανα γιατί «διατάραξαν την ομαλή λειτουργία του σχολείου» προχωρώντας, μαζί με τους συμμαθητές τους, τον Νοέμβρη του 2011 σε κατάληψη για να διεκδικήσουν βιβλία και καθηγητές κατεύθυνσης για την Γ' Λυκείου.

Οι μαθητές τελικά αθωώθηκαν.

Τη συμπαράσταση της εξέφρασε από την πρώτη στιγμή η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, καλώντας τις Ενώσεις Γονέων να σταθούν στο πλάι των μαθητών και των οικογενειών τους και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και να απαιτήσουν:



Να πάψει άμεσα κάθε δίωξη.
Να καταργηθεί τώρα η πράξη νομοθετικού περιεχομένου του 1999, που στήνει μαθητοδικεία.
 Όπως επισημαίνει, για τους γονείς «πρώτο και κύριο μέλημα είναι η προστασία της ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας των παιδιών μας, των μορφωτικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων» και καταγγέλλει την πολιτική του υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης, που στήνουν μαθητοδικεία σε κάθε περιοχή που οι μαθητές διεκδικούν.

«Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης, που προσπαθεί με την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη», να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας στους μαθητές. Σέρνουν μαθητές στα δικαστήρια, ως κοινούς εγκληματίες, γιατί υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους στη μόρφωση. Ποινικοποιούν κάθε αγώνα μαθητών, γιατί τους θέλουν σκυφτούς και φοβισμένους, άβουλους και αμόρφωτους», τονίζει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.