Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» ΚΑΙ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» Μπλόκο στα σεμινάρια για την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση

Σε συγκέντρωση την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη, στις 8.15 π.μ., στο Υπουργείο Παιδείας ενάντια στα σεμινάρια των διευθυντών για την αυτοαξιολόγηση καλούν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» και ΠΕ Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», καθώς την ίδια μέρα προγραμματίζεται σεμινάριο για τους διευθυντές των ειδικών σχολείων όλης της Αττικής. 

Οι συντονισμένες προσπάθειες εκπαιδευτικών και γονιών το τελευταίο διάστημα έχει ματαιώσει τα σεμινάρια αξιολόγησης σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (Ηράκλειο Κρήτης, Κομοτηνή, Χαλκιδική, Ημαθία, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κλπ). 


Όπως τονίζουν στο κάλεσμά τους, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών αναφέρουν: «Οι θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για το θέμα της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης είναι γνωστές και στους σχολικούς συμβούλους και στους διευθυντές των σχολείων. Ας μην παριστάνει κανείς τον ανήξερο. Είναι η ώρα οι σχολικοί σύμβουλοι κι οι διευθυντές των σχολείων να πάρουν θέση: είναι με το σχολείο, με τους μαθητές, με τους συναδέλφους και το συνδικάτο, ή είναι με το υπουργείο, με την πολιτική της αξιολόγησης, της κατηγοριοποίησης και των απολύσεων; Στη μέση πια δε γίνεται να στέκεται κανείς. Τώρα είναι η ώρα να πάρουν τις αποφάσεις τους και τα στελέχη της εκπαίδευσης. 

Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους να μην πραγματοποιήσουν το σεμινάριο αυτό.

Καλούμε τους διευθυντές των ειδικών σχολείων να μην πάρουν μέρος σ΄ αυτό το σεμινάριο. Τους καλούμε να συμμετέχουν στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση έξω απ' το Υπουργείο, για να παρεμποδίσουμε την πραγματοποίηση αυτού του σεμιναρίου.

Η ΔΟΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για να διευκολύνει τη συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση (8.00-11.00).

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» κηρύσσει συμπληρωματική τρίωρη στάση εργασίας (11.00-14.00), για όσους συναδέλφους δεν προλαβαίνουν να επιστρέψουν στα σχολεία τους μετά την κινητοποίηση στο Υπουργείο παιδείας».