Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κέρκυρας: Συνεχίζονται τα Σοβαρά Προβλήματα στο Χώρο της Εκπαίδευσης

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

          Αν και φτάσαμε στα τέλη του Νοέμβρη, τα προβλήματα στα σχολεία είναι πάρα πολλά. Το θέμα της Παράλληλης στήριξης (ΠΣ) αλλά και η πληρωμή των δεδουλευμένων των αναπληρωτών πρέπει να λυθούν άμεσα.       

1. ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ! ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ - ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ!
          Δυο μήνες τώρα χιλιάδες μαθητές, παιδιά με σοβαρότατες αναπηρίες, όπως ο αυτισμός, περίμεναν να λειτουργήσουν οι υποστηρικτικές δομές. Ταυτόχρονα, χιλιάδες αναπληρωτών περίμεναν με αγωνία πότε θα γίνουν οι πολυπόθητες προσλήψεις της «Παράλληλης Στήριξης», για να αποκτήσουν κι αυτοί το «προνόμιο» να εργαστούν. Και όταν έφτασε η ώρα των προσλήψεων όλα αποκαλύφθηκαν!
        
  Η Παράλληλη Στήριξη δεν είναι πια αυτό που ξέραμε! Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η Π.Σ. είναι ατομική, δηλαδή προσλαμβανόταν ένας εκπαιδευτικός για αποκλειστικά ένα μαθητή για το εκάστοτε έτος. Φέτος όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.
          Οι συνάδελφοι αναπληρωτές καλούνται να καλύψουν 2 και 3 μαθητές, ακόμα και σε 2 και 3 διαφορετικά σχολεία! Ξεπερνώντας κάθε φαντασία, δημιούργησαν ένα άκρως επικίνδυνο έκτρωμα «παράλληλης στήριξης», όπου το παιδί μπορεί να βλέπει τον εκπαιδευτικό της παράλληλης το πολύ 6 φορές το μήνα !!!
          Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα αλλά και εδώ στην Κέρκυρα υπάρχουν παιδιά που όταν δεν έχουν την ΠΣ εκπαιδευτικού δεν πάνε σχολείο!!! Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ  πετούν τους ανθρώπους με δυσκολίες στον Καιάδα! Αυτό είναι το "Νέο Σχολείο" και το δόγμα του "πρώτα ο μαθητής", το 2014 μαθητές να μένουν στο σπίτι λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών...
          Από τη σκοπιά του εργαζόμενου εκπαιδευτικού, νομιμοποιείται πλέον ένα καθεστώς πλήρως ελαστικής εργασίας, όπου οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης τρέχουν από Σχολείο σε Σχολείο και περιοχή σε περιοχή, συχνά την ίδια μέρα, αδυνατώντας να ανταποκριθούν επαρκώς, επειδή η δημοσιονομική προσαρμογή και το πρωτογενές πλεόνασμα απαγορεύει προσλήψεις. Η επέκταση και η μονιμοποίηση των ευέλικτων σχέσεων εργασίας είναι κατεύθυνση όλων των χωρών - κρατών της ΕΕ ανεξάρτητα με μνημόνια και "κακές" Τρόικες...
 
          Ακρωτηριασμός της εκπαίδευσης! Να τα λέμε καθαρά: αυτό κάνουν! Την πληρώνουν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί! Και πρώτοι όσοι βρίσκονται στην Ειδική Εκπαίδευση! 
Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις εκπαιδευτικών έτσι ώστε να καλυφθούν
ΟΛΕΣ οι αιτήσεις με έναν εκπαιδευτικό για κάθε παιδί.
Απαιτούμε την παράλληλη στήριξη για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη!


2. ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

          Υπάρχουν αναπληρωτές που δουλεύουν δύο μήνες και παραμένουν απλήρωτοι. Οι συνάδελφοι μας εμπαίζονται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αφού σε τηλεφωνικές επικοινωνίες παίρνουν  υποσχέσεις για πληρωμή από μέρα σε μέρα.

          Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
          Έχεις αποκτήσει πλέον πείρα. Τον ένα χρόνο εργάζεσαι τον άλλον όχι, μετακομίζεις συνεχώς, καθυστερούν να σε πληρώσουν, καταπατούν το δικαίωμά σου στην άδεια, χάνεις το επίδομα ανεργίας έστω και για ένα ένσημο! Και μέσα σε όλα αυτά Κυβέρνηση και Ε.Ε. σου λένε στην ουσία να λες και ευχαριστώ που υπάρχουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ και  επιβιώνεις!

          ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ: ελαστικές μορφές εργασίας και απληρωσιά. Κανένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ δεν εξασφαλίζει τη σύγχρονη ανάγκη για σταθερή και μόνιμη δουλειά. Όπως η δουλειά είναι δικαίωμά σου, δικαίωμά σου είναι και να πληρώνεσαι στην ώρα σου, χωρίς καμία μέρα καθυστέρησης.

Διεκδικούμε:
·         Να καταβάλλεται σταθερά κάθε μήνα και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση ο μισθός των αναπληρωτών.
·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·         Μαζικοί διορισμοί  για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
·         Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


24 Νοεμβρίου 2014

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών