Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Σύλλoγοι Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης» - «Σωκράτης»: Κινητοποίηση ενάντια στην αξιολόγηση

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην αξιολόγηση, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28/11, από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης» και Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης», στο γραφείο της σχολικής συμβούλου, η οποία είχε καλέσει τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων του Μενιδίου και της Μεταμόρφωσης σε συνάντηση «για την αξιολόγησή τους».                                     Την κινητοποίηση οργάνωσαν οι δύο Σύλλογοι εκπαιδευτικών οι οποίοι κήρυξαν και στάσεις εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών.
Στη συνάντηση δυναμικό «παρών» έδωσαν οι προϊστάμενες νηπιαγωγοί οι οποίες συμμετείχαν στην απεργία  - αποχή και δε θα καταθέσουν τον ατομικό τους φάκελο.
Από πλευράς των συγκεντρωμένων δηλώθηκε άλλη μια φορά η αποφασιστικότητα όλων των νηπιαγωγών να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την πολιτική του «νέου σχολείου» και της «αξιολόγησης» που υποβαθμίζει το δημόσιο νηπιαγωγείο, το δικαίωμα των νηπίων για φοίτηση σε νηπιαγωγείο, τα οικονομικά, εργασιακά και οικογενειακά δικαιώματα των νηπιαγωγών.
Οι πρόεδροι των δύο συλλόγων δήλωσαν: «Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να “παίξει” με τις ζωές μας και τις οικογένειές μας. Η αξιολόγηση δεν πρόκειται να περάσει όσες απόπειρες κι αν κάνουν».
Κάλεσαν τη σχολική σύμβουλο να αφήσει κατά μέρος την αξιολόγηση και να ασχοληθεί με τα οξυμένα προβλήματα των νηπιαγωγείων (παράλληλη στήριξη που λείπει, προνήπια που μένουν εκτός νηπιαγωγείου, αίθουσες ακατάλληλες, υποχρηματοδότηση, σχολειοποίηση κ.λπ.) και να μην επαναλάβει κάλεσμα ομαδικό ή προσωπικό για την αξιολόγηση γιατί τέτοια συμπεριφορά θα την καταστήσει ανεπιθύμητη στα νηπιαγωγεία των δύο συλλόγων. 
Για να δείτε το Δελτίο τύπου πατήστε εδώ.
ΠΗΓΗ: http://gseferisedu.blogspot.gr/