Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Συνεχίζονται και σήμερα οι μαθητικές κινητοποιήσεις ενάντια στο σχολείο της αγοράς

Συνεχίζονται και σήμερα οι μαθητικές κινητοποιήσεις με συλλαλητήρια αλλά και Γενικές Συνελεύσεις στα σχολεία.
Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Χαϊδάρι, στο Μπραχάμι ενώ πορεία πραγματοποίησαν οι μαθητές της Σιβιτανιδείου προς το δημαρχείο Καλλιθέας. Το πρωί μαθητές του ΕΠΑΛ Μεταξουργείου πραγματοποίησαν πορεία προς το δημαρχείο στην οδό Λιοσίων.
Σε λίγη ώρα σχολεία του κέντρου θα πραγματοποιήσουν επίσης πορεία προς το δημαρχείο, στην οδό Λιοσίων όπου θα παραδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματα τους.
Την Τετάρτη θα γίνει προσπάθεια συντονισμού των σχολείων της Αθήνας και θα συζητηθεί η καλύτερη διοργάνωση της συλλαλητηρίου της Πέμπτης στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι. Την Παρασκευή εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στο Δημαρχείο της οδού Λιοσίων.
Χθες χιλιάδες μαθητές συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα μετά το κάλεσμα των 15μελών, 5μελών και των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων.
Κινητοποιήσεις στην Αττική οργάνωσαν τη Δευτέρα, δεκάδες σχολεία από το κέντρο της Αθήνας, τη Νίκαια, το Πέραμα, τον Πειραιά, το Καματερό, τους Αγ. Αναργύρους, το Νέο Ηράκλειο, τη Νέα Ιωνία, το Ίλιον και από άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου.
Μαθητές από δεκάδες σχολεία κινητοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στη Βέροια, στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Ναύπλιο, στην Κεφαλονιά, στην Πρέβεζα, στην Άρτα, στα Γρεβενά, στην Πτολεμαΐδα, στο Αγρίνιο, στη Λαμία, στη Λιβαδειά, στη Θήβα, δεκάδες σχολεία της Κρήτης, στην Ξάνθη, στη Βέροια, στην Καβάλα, στο Βόλο, στην Καρδίτσα, στη Λάρισα, στη Λευκάδα, στο Κιλκίς και σε πολλές ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα.
Οι μαθητές παλεύουν για ένα σχολείο που δεν θα μοιράζει σκόρπιες γνώσεις και δεξιότητες για τη δημιουργία φτηνών και ευέλικτων εργαζομένων.
Ένα σχολείο που έχει ετοιμάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις που τη στηρίζουν.