Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ



Ανακοίνωση Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ

Χτες επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο της Κέρκυρας για έλεγχο της παρουσίας του προσωπικού δύο ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Υγείας. Πήγαν προφανώς σκόπιμα την ώρα της αλλαγής της βάρδιας (λίγο πριν τις 3μ.μ.). Ενώ έκαναν κανονικά τους ελέγχους δέχονταν τις διαμαρτυρίες εργαζομένων, ασθενών και συγγενών τους για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και αναλώσιμων υλικών. Απέναντι σε αυτές τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες οι δύο ελεγκτές ήταν προκλητικοί απειλούσαν με απολύσεις τους εργαζόμενους. Η κατάσταση  οξύνθηκε από την  απαράδεκτη συμπεριφορά των 2 ελεγκτών να ισχυρισθούν ψευδώς ότι απειλείται η σωματική τους ακεραιότητα και ζήτησαν από το Υπουργείο εισαγγελική και αστυνομική προστασία η οποία ήρθε αμέσως από δεκάδες αστυνομικούς με επικεφαλής τον Αστυνομικό Δ/ντή Κέρκυρας. Η παρουσία της αστυνομίας και του αστυνομικού Δ/ντή προξένησε την συγκέντρωση πολλών ασθενών και των συνοδών τους οι οποίοι αποδοκίμασαν τις αστυνομικές δυνάμεις και τους ελεγκτές.
Ο βάρβαρος κυβερνητικός αυταρχισμός εκφράστηκε με αποκλεισμό εκατοντάδων ανθρώπων στο υπόγειο του νοσοκομείου από την αστυνομία και με άγριο χτύπημα από αξιωματικό της ΕΛΑΣ του δημοσιογράφου Γιάννη Ανδριώτη.
Σαν έτοιμος από καιρό βγήκε ο υπουργός υγείας στα κανάλια να προαναγγείλει ΕΔΕ και απολύσεις συνδικαλιστών. Εμμέσως πλην σαφώς αποκάλυψε την σκοπιμότητα των «ελέγχων»: Να φορτωθεί η ευθύνη για την άθλια κατάσταση και στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπως και στα περισσότερα νοσοκομεία και κέντρα υγείας και τον ΕΟΠΠΥ στους εργαζόμενους, να περνάει και να υλοποιείται η πολιτική άγριας περιστολής των δαπανών στη δημόσια υγεία, να περάσει η ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων και η γιγάντωση των ιδιωτικών θεραπευτηρίων.
Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, η έλλειψη φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών, με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, τα κέντρα υγείας και το ΙΚΑ-ΕΟΠΠΥ.
Οι εργαζόμενοι, κάτοικοι του νησιού τα ζούν και τα βλέπουν και δικαιολογημένα διαμαρτύρονται.
Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό και τη νεολαία  και τους μαζικούς τους φορείς:
·        Να καταδικάσουν τη χθεσινή επίθεση και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους του νοσοκομείου της Κέρκυρας
·        Να απαιτήσουν να ανακληθεί η ΕΔΕ και να μη γίνει καμία απόλυση. Να απαιτήσουν κάλυψη όλων των κενών θέσεων προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας.
·        Επαρκή χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, κέντρων υγείας, ΕΟΠΠΥ.
·        Να απαιτήσουν Δημόσια- Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.
18/10/2013