Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

 ΑΣΓΜΕ: Η υπόθεση της Παιδείας είναι υπόθεση του ελληνικού λαού


Ανακοίνωση εξέδωσε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι γονείς από κοινού με μαθητές και καθηγητές, την Τετάρτη, στο υπουργείο Παιδείας και τη συνάντηση με το διευθυντή του υπουργείου Βασίλη Βασιλόπουλο. Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι ο διευθυντής δε δεσμεύτηκε για την επίλυση των προβλημάτων, ενώ αντίθετα προσπάθησε να εμφανίσει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα σχολεία. Τέλος, κάλεσε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για Παιδεία των σύγχρονων αναγκών.



Αναλυτικά αναφέρουν:

«Για άλλη μια φορά χθες 2/10/2013 ο υπουργός Παιδείας αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση με το οργανωμένο γονεϊκό κίνημα, αγνοώντας τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τη συνάντηση "διεκπεραίωσε" ο διευθυντής του υπουργού Παιδείας, κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος δεν μας έδωσε καμία δέσμευση για την επίλυση των προβλημάτων στο χώρο της Παιδείας. Απεναντίας υποστήριξε ότι η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας είναι καλή, δεν είναι τόσο δραματική όπως την παρουσιάζει η ΑΣΓΜΕ. Πιο συγκεκριμένα:

Αρνήθηκε ότι υπάρχουν τόσα πολλά κενά εκπαιδευτικών και όταν ρωτήθηκε πόσα είναι τα κενά απάντησε ότι δεν γνωρίζει ...αλλά "ΘΑ" καλυφθούν με αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: "Αυτή είναι η δυνατότητα του κράτους. Έτσι Θα καλυφθούν. Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών δεν θα υπάρξουν"!

Σχετικά με την κατάργηση των ειδικοτήτων από τα ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ, αναρωτήθηκε "γιατί θα πρέπει να έχει το κράτος την ειδικότητα του κομμωτή και της αισθητικής". Υποστήριξε επίσης ότι "οι ειδικότητες δεν καταργήθηκαν. Απλά δεν θα τις έχει το δημόσιο. Ο μαθητής έχει το δικαίωμα να επιλέξει από άλλες ειδικότητες που υπάρχουν στο δημόσιο. Αλλιώς μπορεί να πάει αλλού. Είναι δικό του θέμα τι θα επιλέξει ο κάθε μαθητής"!

Δήλωσε αναρμόδιος για τη μεταφορά και τη σίτιση των μαθητών, την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη, την νποχρηματοδότηση των σχολείων, τα ξενόγλωσσα βιβλία που πληρώνουν οι γονείς, για τα 28άρια και 30άρια τμήματα των μαθητών, τα 30άρια τμήματα των κατευθύνσεων, την απαξίωση των ολοήμερων, τις απολύσεις των σχολικών φυλάκων, την έλλειψη μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας των σχολείων...

Υποστήριξε, επίσης, ότι ο νόμος για τη Δευτεροβάθμια θα επιλύσει όλα τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης! Αλήθεια από τη σκοπιά τίνος;

Καλούμε όλους τους γονείς μέσα από τους Συλλόγους και τις Ενώσεις τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους, με πολύμορφες δράσεις, για το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών τους με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας και τις πραγματικές δυνατότητες μιας εποχής που ρέει απίστευτος πλούτος και η συσσωρευμένη γνώση είναι τεράστια. Οι δεκάδες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών που βγαίνουν μέσα από καθημερινές συλλογικές διαδικασίες είναι η καλύτερη απάντηση που τους δίνουμε. Δεν μασάμε, δεν παραμυθιαζόμαστε! Το success story στην Παιδεία έχει κοντά ποδάρια.

Η υπόθεση της Παιδείας ήταν, είναι και θα είναι υπόθεση όλου του ελληνικού λαού και γι' αυτό απαιτείται πλατιά ενημέρωση σε επίπεδο γειτονιάς, σε επίπεδο δήμου για να αναδειχτούν τα πραγματικά προβλήματα και οι επιδιώξεις όλων όσοι θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση κάνοντας τα παιδιά μας δούλους του 21ου αιώνα και τα σχολεία πάρκινγκ παιδιών και εφήβων, ναούς σκοταδισμού και πεδίο δράσης εμπορικών και επιχειρηματικών συμφερόντων.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΤΕ».