Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Ανακοίνωση για τα γεγονότα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Ως Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλουμε κάθε προσπάθεια σπίλωσης και στοχοποίησης των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κέρκυρας. Καταγγέλουμε τους  κατ΄ επίφαση ελέγχους που αγνοούν την ζοφερή πραγματικότητα διάλυσης της δημόσιας υγείας  και στρέφονται αποκλειστικά στην αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων ώστε να κατασκευάσουν ενόχους νομιμοποιώντας την πολιτική της διαίρεσης των πολιτών μέσω της ανάπτυξης κοινωνικών ανακλαστικών.
Ως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι που ζούμε στην Κέρκυρα και βιώνουμε την εγκατάλειψη του Δημόσιου Νοσοκομείου ως κυβερνητική πολιτική,  στηρίζουμε τον αγώνα των Γιατρών και όλων των εργαζόμενων σε αυτό.  Η Δημόσια Υγεία δεν είναι κοινωνικό αγαθό προς διαπραγμάτευση!

Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση  του Νοσοκομείου καθιστούν «ηρωική»  την στάση των εργαζόμενων σε αυτό καθώς παλεύουν καθημερινά με όχι μόνο με την αγωνία της προσφοράς στους ασθενείς τους αλλά και απέναντι στην απαξιωτική και δυσφημιστική πολιτική επιλογή της  δικομματικής κυβέρνησης -ΕΕ – ΔΝΤ, πολιτικής που διαλύει και αποδομεί κάθε κοινωνική δομή στήριξης του λαού στο χώρο της Υγείας.
Επίσης καταγγέλουμε την άσκηση βίας στον δημιογράφο Γ. Ανδριώτη από αστυνομικό στο χώρο του Νοσοκομείου.  Η πραγματική ενημέρωση όλων των συμπολιτών μας για τα γεγονότα στο χώρο του Νοσοκομείου δεν είναι δυνατόν ούτε να αποσιωπηθούν εκφοβίζοντας μάχιμους δημοσιογράφους αλλά ούτε να παραποιηθούν από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που λειτουργούν σαν Γραφείο Τύπου του Υπουργού Υγείας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και να μην επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί η η προαποφασισμένη τηλεοπτική  ετυμηγορία του Υπουργού Παιδείας που ως υπέρτατος ηγεμώνας δίκασε, έκρινε καταδίκασε και απέλυσε τους εργαζόμενους γιατί δεν «έκατσαν σούζα» όπως επιθυμεί από τους πειθήνιους και υπάκους υπηκόους του!
Αρνούμαστε να θυσιαστούν εργαζόμενοι απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικα και της συγκυβέρνησης. Ως πολίτες  δεν έχουμε άλλα περιθώρια αδιαφορίας μπροστά στις υπονομευτικές επιλογές που αποδομούν τη Δημόσια Υγεία ως κοινωνικό αγαθό. 
Συνάδελφοι – σσες αυτή η πολιτική που μας οδηγεί αργά και σταθερά στην οικονομική και εργασιακή εξόντωσή μας πρέπει να ανατραπεί με όρους συλλογικής πολιτικής αλληλεγγύης και αντίστασης.
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 25 του Οκτώβρη στις 7μμ στην Πλατεία μπροστά στο Οκαζιόν.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.