Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Δικαιοσύνης από σωματεία και εκπαιδευτικούς για την καταδίκη των μαθητών στη Λαμία




Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την απαράδεκτη σύλληψη 20 μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας και την καταδίκη 6 εξ αυτών σε φυλάκιση από 20 μέρες έως 4 μήνες επειδή συμμετείχαν στην κατάληψη του σχολείου τους!

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα γίνει αύριο, Παρασκευή, στη 1.30 το μεσημέρι με πρωτοβουλία συνδικαλιστών και εκπαιδευτικών και με αφορμή την καταδίκη των μαθητών στη Λαμία. Θα συμμετάσχουν συνδικαλιστές από ΕΛΜΕ και Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Λεκανοπεδίου.

Μαχητικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ της Λαμίας με τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας με 3ωρη στάση εργασίας, του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας και του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων. Νωρίτερα την ίδια μέρα γονείς, μαθητές και εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Εφετείο, ζητώντας τη δυνατότητα της έφεσης για τους μαθητές, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 20 ημερών χωρίς τη δυνατότητα έφεσης.

 ΠΗΓΗ: 902.gr