Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών ενάντια στα σεμινάρια «αξιολόγησης»

Τη μάχη ενάντια στον αυταρχικό κρατικό έλεγχο στην εκπαίδευση, τη λεγόμενη αξιολόγηση, συνεχίζουν αυτήν την περίοδο οι εκπαιδευτικοί καθώς τα σχολεία καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική έκθεση «αυτοαξιολόγησης»και ταυτόχρονα το υπουργείο καλεί τους διευθυντές σε σεμινάρια επιμόρφωσης για την εφαρμογή της. 
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Παναττική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, χθες Δευτέρα, χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην πρώτη επιτυχημένη μέρα κινητοποιήσεων ενάντια στα σεμινάρια και καλεί σε συνέχιση του αγώνα. Αναλυτικά αναφέρουν:
«Η Παναττική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που έδωσαν με απόλυτη επιτυχία τη μάχη για να μην υλοποιηθούν τα σεμινάρια επιμόρφωσης των διευθυντών. 
Από τα 44 σεμινάρια που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν σήμερα στην Αττική δεν έγινε ούτε ένα. Τα σεμινάρια αυτά αποτελούν την προετοιμασία της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. 
Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και τις ΕΛΜΕ, τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Διδασκόντων, να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση. 
Να πάρουν αποφάσεις ενάντια στη συμπλήρωση των ηλεκτρονικών εκθέσεων και στα σεμινάρια. Να μην προχωρήσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων στη σύνταξη των εκθέσεων που ζητά το υπουργείο, να μην απαντήσουν με βάση τους δείκτες. 
Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων να μη συμπληρώσουν την ηλεκτρονική έκθεση αυτοαξιολόγησης. 
Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά τις επόμενες μέρες, ώστε να ακυρωθούν και τα επόμενα προγραμματισμένα σεμινάρια. 
Συμμετέχουμε μαζικά στη πανελλαδική κινητοποίηση στις 19 Ιούνη στις 18.00 στα Προπύλαια ενάντια στην αντιασφαλιστική θύελλα. 
Με πείσμα, αγωνιστική αισιοδοξία, να δώσουμε και αυτή τη μάχη.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Αγωνιστική παρουσία ενάντια στα σεμινάρια
Από χτες, Δευτέρα, και για τις επόμενες μέρες, έχουν προγραμματιστεί σε διάφορες περιοχές της χώρας διήμερα σεμινάρια για διευθυντές σχολείων, προκειμένου να επιμορφωθούν στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η σχετική ανακοίνωση έγινε το Σαββατοκύριακο, ουσιαστικά «στα κρυφά», προκειμένου και σε αυτήν την προσπάθεια για προώθηση της «αξιολόγησης» η κυβέρνηση και η διοίκηση της εκπαίδευσης να μη βρουν απέναντί τους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα με κινητοποιήσεις ακύρωσαν δεκάδες σεμινάρια στελεχών.
Παρ' όλα αυτά, έξω από τα σχολεία της Αττικής όπου προγραμματίζονταν χτες σεμινάρια για διευθυντές Δημοτικών Σχολείων, πραγματοποιήθηκαν αγωνιστικές παρεμβάσεις, με δυναμική την παρουσία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και τα σεμινάρια ακυρώθηκαν. Σεμινάρια είχαν προγραμματιστεί σε σχολεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α', Β', Γ' και Δ' Αθήνας, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και Πειραιά.
Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ της ΔΟΕ έχει κηρύξει πάγια 48ωρη απεργία για τους Διευθυντέςτων σχολείων των περιοχών όπου πραγματοποιούνται οι διημερίδες, ώστε να μη συμμετάσχουν σε αυτές και 3ωρη στάση εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς των ίδιων περιοχών για την πρώτη μέρα πραγματοποίησης των διημερίδων (από 8 π.μ. έως 11 π.μ.), προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους χώρους διεξαγωγής τους.
Αντίστοιχα σεμινάρια πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε άλλες περιοχές της χώρας. Με αγωνιστικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησαν χτες στηΔιεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και σε σχολεία τηςΑνατολικής Θεσσαλονίκης, οι εκπαιδευτικοί κατάφεραν να σταματήσουν τα σεμινάρια των διευθυντών. Οι εκπαιδευτικοί προχώρησαν στις αγωνιστικές παρεμβάσεις, στο πλαίσιο των στάσεων εργασίας που έχουν προκηρύξει οι πέντε ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και η ΟΛΜΕ και θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Σε συνέχιση των κινητοποιήσεων καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» μετά τη χθεσινή μαζική παρέμβαση. Συγκεκριμένα, καλούν την Πέμπτη 19 Ιούνη, στις 7 το πρωί, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών προκειμένου να μπλοκάρουν τη δεύτερη μέρα σεμιναρίων για τους διευθυντές. 
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» διοργανώνει το επόμενο διήμερο συγκεντρώσεις στα κέντρα όπου πραγματοποιούνται τα επιμορφωτικά σεμινάρια των διευθυντών, στις 7.30 το πρωί. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 18 Ιούνη συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν στο 31ο Δημοτικό Σχολείο (Βυτίνης και Βερροίας) και την Πέμπτη 19 Ιούνη στο 20ό Δημοτικό Σχολείο (Κωνσταντινουπόλεως 194).
Κάλεσμα σε κινητοποίηση απευθύνει και η ΕΛΜΕ Ζακύνθου για την Πέμπτη 19 Ιούνη και την Παρασκευή 20 Ιούνη, στις 3 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου, ενάντια στα σεμινάρια «επιμόρφωσης» διευθυντών. Ακόμα το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καλεί τους διευθυντές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας σε συνάντηση - σύσκεψη την Τετάρτη 18 Ιούνη στο 3ο Γυμνάσιο Ζακύνθου στις 8.30 μ.μ.. Επιπλέον, το ΔΣ κηρύσσει 3ωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας 4-7 μ.μ. και 7-10 μ.μ. στις 19 και 20/6, προκειμένου οι διευθυντές των σχολείων να μη συμμετάσχουν στα σεμινάρια επιμόρφωσης.
ΠΗΓΗ:902.gr