Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Μπλόκο εκπαιδευτικών και γονιών στα σεμινάρια αυτοαξιολόγησης

Καθημερινές είναι οι αγωνιστικές παρεμβάσεις των εκπαιδευτικών στις περιοχές όπου επιχειρείται η πραγματοποίηση σεμιναρίων «επιμόρφωσης» διευθυντών σχολείων για την εφαρμογή της αξιολόγησης.
Σήμερα το πρωί εκπαιδευτικοί και γονείς βρέθηκαν έξω από το 20ό Δημοτικό Σχολείο στο Περιστέρι και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών μετά από κάλεσμα των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου«Έλλη Αλεξίου» και Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», προκειμένου να μπλοκάρουν τα σεμινάρια.
Γονείς και εκπαιδευτικοί σταμάτησαν,  έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, την διεξαγωγή σεμιναρίου επιμόρφωσης-συμμόρφωσης των Δ/ντών, που στόχο έχει την προώθηση της αξιολόγησης στο σύνολό της. Στο μπλόκο του σεμιναρίου, στο οποίο κάλεσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» συμμετείχαν εκπρόσωποι  από την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, Ένωση Γονέων Ηλιούπολης, Συνδικάτο εργαζόμενων στο Δήμο Ηλ/ης, Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλ/ης, Σύλλογο ΕΒΕ Ηλ/ης, Δημοτικών παρατάξεων (Λαϊκή Συσπείρωση, Ηλίου Πόλις, Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα), οι οποίοι και εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στη μάχη κατά της αξιολόγησης.
Επόμενος σταθμός το μπλοκάρισμα της 2ης μέρας του σεμιναρίου την Παρασκευή 20 Ιούνη στις 7.30 πμ.
Ακόμα, κάλεσμα σε κινητοποίηση απευθύνει και η ΕΛΜΕ Ζακύνθου για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, στις 3 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου, ενάντια στα σεμινάρια «επιμόρφωσης» διευθυντών. Το ΔΣ έχει κηρύξει 3ωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας 4-7 μ.μ. και 7-10 μ.μ. τις ημέρες των κινητοποιήσεων, προκειμένου οι διευθυντές των σχολείων να μη συμμετάσχουν στα σεμινάρια επιμόρφωσης.
Στη Θεσσαλονίκη η δράση της Α' ΕΛΜΕ είχε ως αποτέλεσμα «εκτός της ματαίωσης των σεμιναρίων την πρώτη ημέρα, την ακύρωση πρώτα από τη Διεύθυνση Ανατολικής, την Τρίτη, και στη συνέχεια και από τη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη, όλων των σεμιναρίων, κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων», όπως αναφέρουν σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν.
Και συνεχίζουν: «Αυτή η εξέλιξη αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Πέρα από τη σημασία της ίδιας της ακύρωσης των σεμιναρίων, η σημασία του γεγονότος αυτού έγκειται στην ανάδειξη της δυναμικής που περικλείει η μαζική και οργανωμένη δράση των συνδικάτων των εργαζόμενων. Όσο το συνδικαλιστικό κίνημα προχωρά στην ανασύνταξή του με τον καθορισμό σαφούς, αγωνιστικού και αποτελεσματικού περιεχομένου πάλης και των κατάλληλων κάθε φορά μορφών, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων που παράγουν τον πλούτο όλου του λαού, όσο μαζικοποιείται με τη συμμετοχή όλων μας, τόσο η δράση του θα καταλήγει σε μικρές και μεγαλύτερες νίκες».
Ο Β' κύκλος επιμόρφωσης στελεχών εκπαίδευσης απευθύνεται σε διευθυντές σχολείων. Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση, «επιδιώκεται η επιμόρφωση των διευθυντών, οι οποίοι, σύμφωνα με το ΠΔ 152, άρθρο 4, θα εμπλακούν ως αξιολογητές στην αξιολόγηση, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με το πλαίσιο, τις διαδικασίες και τα κριτήρια της αξιολόγησης».

Εκπαιδευτικοί,γονείς και κάτοικοι της Μύρινας, σταμάτησαν το διήμερο (18 και 19 Ιουνίου) σεμινάριο για την αξιολόγηση, των Διευθυντών των Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων, ΕΠΑΛ και Λυκείων της Λήμνου.
ΠΗΓΗ:902.gr