Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κέρκυρας:Ανακοίνωση για Συζήτηση για Διαγραφές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ   ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 ΓΙΑ ΤΙΣ  ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

       
                   Στην εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. του ΣΕΠΕ Κέρκυρας, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιούνη, προτάθηκε από την παράταξη των Παρεμβάσεων να εξουσιοδοτηθεί το νέο ΔΣ να συζητήσει τη διαγραφή από το σωματείο  των δύο διευθυντών που συμμετείχαν στο σεμινάριο για την «αξιολόγηση» παρά το κάλεσμα του Δ.Σ. του Συλλόγου για τη μη συμμετοχή, την προκήρυξη απεργίας για το θέμα αυτό και το μπλοκάρισμα του σεμιναρίου από πλήθος συναδέλφων.
Εμείς συμπληρώσαμε την πρόταση προτείνοντας και τη διαγραφή των στελεχών της Εκπ/σης (Περιφερειακό Δντη, Δ/ντη  Α/θμιας και Σχολικών Συμβούλων) γιατί αυτά τα στελέχη είναι που εκπροσωπούν το αστικό κράτος ως εργοδότη των εκπαιδευτικών αλλά επίσης παίζουν εδώ και καιρό συνειδητά ενεργό ρόλο στην προώθηση της «αυτοαξιολόγησης» και της «αξιολόγησης». Άλλωστε πολλά στελέχη, έχουν προχωρήσει στην ίδρυση σωματείων (π.χ. Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων).
Έτσι λοιπόν θεωρούμε, σύμφωνα και με το καταστατικό του Συλλόγου μας, και επειδή ακριβώς τα στελέχη αυτά αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του σωματείου και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, ότι πρέπει να διαγραφούν.
Κατά πλειοψηφία, η Γ.Σ. αποφάσισε να συζητηθεί το θέμα της διαγραφής όλων των παραπάνω στο Δ.Σ. του Συλλόγου.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 17 Ιούνη συζητήθηκε το θέμα αυτό με εισήγηση της παράταξης των Παρεμβάσεων. Οι ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ δε συμφώνησαν με τη διαγραφή με την αιτιολογία ότι κανένας δεν περισσεύει και ότι δεν μπορούμε να διαγράφουμε κάποιον επειδή δεν απείργησε… Εννοείται ότι ο λόγος δεν είναι η μη συμμετοχή τους στην απεργία αλλά η στάση τους στη μάχη που δίνουμε εδώ και καιρό. Οι δύο κυβερνητικές παρατάξεις αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά ότι επί της ουσίας είναι υπέρ της «αξιολόγησης» και δεν έχουν τη διάθεση για πραγματικό αγώνα. Δε γίνεται να είσαι με όλους καλός, πρέπει να διαλέξεις με ποιον θα πας τελικά…
Εμείς στηρίξαμε την πρόταση για διαγραφή, όπως κάναμε και μέσα στη Γ.Σ.
Οι Παρεμβάσεις λόγω απουσίας από τη συνεδρίαση ενός μέλους τους (ο οποίος είχε διατυπώσει την πρόταση για τη διαγραφή στη Γ.Σ. οπότε σίγουρα θα συμφωνούσε) δε θέλησαν να παρθεί η απόφαση με τη διπλή ψήφο της Προέδρου. Εμείς προτείναμε να παρθεί απόφαση σε επόμενο Δ.Σ. με πλήρη σύνθεση αλλά αυτή δεν έγινε δεκτή. Έτσι λοιπόν στην τελική ψηφοφορία, ψήφισαν κατά της διαγραφής τα 4 μέλη των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ, υπέρ τα 2 μέλη της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και λευκό τα 2 μέλη των Παρεμβάσεων...
Αρχικά θεωρούμε ότι για τη συζήτηση ενός τέτοιου θέματος θα έπρεπε να είχε εξασφαλιστεί η συμμετοχή όλων των μελών του Δ.Σ. για να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Από τη στιγμή όμως που τέθηκε το ζήτημα θα έπρεπε οι Παρεμβάσεις να στηρίξουν την πρόταση που οι ίδιοι έκαναν (!!!) και να μην κρύβονται πίσω από την απουσία μέλους τους που έτσι και αλλιώς θα στήριζε την πρόταση.

Σας καλούμε να βγάλετε συμπεράσματα για τη στάση των άλλων δυνάμεων σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Η συνέπεια λόγων και έργων είναι απαραίτητη για να δοθεί ένας αγώνας αποτελεσματικά, χωρίς μπερδέματα και πισωγυρίσματα.