Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας 11-9-13


kerkyra

Η κυβέρνηση, μετά το πολυνομοσχέδιο-νέο μνημόνιο που επέβαλε την αύξηση του ωραρίου, τις υποχρεωτικές μεταθέσεις και μετατάξεις, μετά το μαύρο στις οθόνες μας και το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, προώθησε τη διαθεσιμότητα/απόλυση 12.500 δημοσίων υπαλλήλων συμπεριλαμβανομένων και 2.500 εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας (καταργήθηκαν 52 ειδικότητες). Η καμπάνα ηχεί πλέον εκκωφαντικά στη δευτεροβάθμια και στέλνει πολλαπλά μηνύματα για τις ραγδαίες εξελίξεις που θα ακολουθήσουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της εκπαίδευσης (τμηματικά ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα). 

Ενδεικτικά αναφέρουμε την εξαγγελία του Αρβανιτόπουλου για επανακαθορισ
μό της έννοιας της οργανικότητας των εκπαιδευτικών μέσα στο Σεπτέμβριο (Έθνος, Κυριακή 25/8), το κυνήγι κεφαλών των «επίορκων», «αδυνατούντων» και «ανάξιων» και τους 10.000 λιγότερους αναπληρωτές και τους μηδενικούς διορισμούς. Ταυτόχρονα, προωθείται νομοσχέδιο για το Λύκειο που εντείνει τους εξεταστικούς φραγμούς και επομένως απογειώνει την εντατικοποίηση, τον ανταγωνισμό, τη σχολική αποτυχία : τα φροντιστήρια θα βασιλεύουν από την Α΄ Λυκείου και το οικονομικό βάρος των σπουδών θα αποδεικνύεται όλο και πιο δυσβάσταχτο για τη λαϊκή οικογένεια.

Όλα αυτά τα μέτρα και η θυσία χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, υποτίθεται ότι γίνονται στο όνομα του χρέους. Όμως, για να πάρουμε μια ιδέα για την έκταση της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, το επίπεδο του χρέους ξεπερνάει πλέον τα 321 δις ευρώ, ποσοστό σχεδόν 180% του ΑΕΠ όταν προ μνημονίων και ΔΝΤ κυμαινόταν σε επίπεδο περίπου 130%. Αντίστοιχα, τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία, δείχνουν για το Μάη του 2013, 1.381.088 άνεργους ή 27,6% και στους νέους το 64,9% !
Συνάδελφοι – σσες το πολιτικό πλαίσιο αντίδρασης το επόμενο διάστημα καθορίζεται από:
  • Την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για 48ωρη απεργία στις 18-19/9 και την πρότασή της για Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους κλάδους του δημοσίου για την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα.
  • Γενικές Συνελεύσεις της Ο.Λ.Μ.Ε και Ολομέλεια Προέδρων στις 9/9.
Το Δ.Σ του συλλόγου μας επειδή θεωρεί  ότι τον πρώτο λόγο για την παραπέρα πορεία μας πρέπει να τον έχουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι/ισσες ομόφωνα αποφασίζει να καλεσει τα μέλη μας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την
                       Τετάρτη 11/9/2013, 7μ.μ. στο 7ο Δημ. Σχολείο και  
καλεί το Δ.Σ. της ΔΟΕ να καλέσει άμεσα όλους τους συλλόγους σε κύκλο έκτακτων Γ.Σ.  και να προβεί  σε ολομέλεια προέδρων την Πέμπτη 12/9. Σε περίπτωση που δεν το πράξει, ο Σύλλογός μας σε συντονισμό με άλλους Συλλόγους ενεργοποιεί τον κανονισμό της ολομέλειας προέδρων που προβλέπει ότι το 1/6 των Συλλόγων δικαιούται να καλέσει ολομέλεια.

Για το Δ.Σ.