Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ




Πληροφορίες:        Ε. Μαλαχά    6946125473                          Κέρκυρα 09-09-2013
                                    Γ. Πουλιάσης  6944725246                                  Αρ.Πρωτ.: 62
                          
                    Προς: Μέλη Συλλόγου, ΔΟΕ
                            Κοιν.: ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ
Τα σχολεία δεν τα κλείνουν οι εκπαιδευτικοί που αγωνίζονται για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία αλλά οι η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές βρισκόμαστε στο στόχαστρο από την κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική που αντιμετωπίζει τον χώρο της Εκπαίδευσης με λογική αριθμών και στατιστικών στοιχείων που οφείλει να μειώσει ή και να μηδενίσει!
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς κλείνουν σε όλη την Ελλάδα δεκάδες ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, ώστε να τους  βγουν οι αριθμοί…
Από τα κενά περάσαμε δια μαγείας στα πλεονάσματα και στους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς. Η αποδόμηση του δημόσιου σχολείου συνεχίζεται. Μετά από τις απολύσεις, τους μηδενικούς διορισμούς και  τις ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών στον Καιάδα της  εκπαιδευτικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Ε.Ε. «πέφτουν» και τα ολοήμερα σχολεία.
Τα ολοήμερα σχολεία είναι ένας θεσμός που κυρίως στηρίζει τους εργαζόμενους γονείς παρέχοντας στα παιδιά τους τη δυνατότητα να παραμένουν σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον.
Απέναντι σε αυτούς τους γονείς τους εργαζόμενους (για να παραμείνει ένας μαθητής στο  ολοήμερο πρέπει κι οι δυο γονείς να είναι εργαζόμενοι)  η συγκυβέρνηση και οι τοποτηρητές της δηλαδή  οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, δείχνουν για μια ακόμα φορά τις προθέσεις τους. Η Φτώχεια και η ανεργία συνοδεύεται από διαλυμένα σχολεία.
Σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας διαδικασίας διάλυσης των ολοήμερων σχολείων, απαξίωσης των εκπαιδευτικών  αλλά και των εργαζόμενων στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης..
Βεβιασμένες χρονικές προθεσμίες, ορισμοί υπεράριθμων(!) χωρίς τη συγκρότηση αρμόδιων οργάνων (ΠΥΣΠΕ) και η ελλειμματική ενημέρωση συναδέλφων για τις διαδικασίες τοποθέτησής τους σε νέες σχολικές μονάδες καθιστούν απαράδεκτη όλη  την διαδικασία που προφανή και μόνο στόχο έχει  την αποκαθήλωση και την αποδυνάμωση του δημόσιου σχολείου.
Η διάλυση του ολοήμερου σχολείου δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς που απομακρύνονται από την κλειστή σχολική τους μονάδα αλλά όλους τους γονείς που ζουν κι εργάζονται στην Κέρκυρα.
Αυτή η πολιτική που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και μας αντιμετωπίζει ως αριθμούς που πρέπει να μηδενιστούν, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και να ανατραπεί από το λαό. Εκπαιδευτικοί και γονείς δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς κι αδιάφοροι στο γενικευμένο «πόλεμο» που δεχόμαστε.

Το Δ.Σ του Συλλόγου καλεί σε συνέντευξη τύπου αύριο στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του συλλόγου.

Στις 7μμ όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στο 7ο Δημοτικό.

 Για το Δ.Σ.