Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ιωάννινα: Συγκέντρωση ενάντια στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής (ΦΩΤΟ)


Μαζική συγκέντρωση ενάντια στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, μπροστά από το Δημαρχείο Ιωαννίνων από την τοπική Γραμματεία  του ΠΑΜΕ.
Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.
Στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης ο Νίκος Έξαρχος, μέλος της Γραμματείας Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, τόνισε τα εξής:

«Επιβεβαιώνεται και από την προχθεσινή  δολοφονία του 34χρονου νέου στο Κερατσίνι ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, χτυπάνε όποιον  αγωνίζεται, όποιον εργαζόμενο ή νεολαίο σηκώσει κεφάλι, γιατί µισούν τους αγώνες για καλύτερη ζωή, για µια ζωή µε δικαιώματα και µισούν τους αγώνες γιατί εξυπηρετούν συνειδητά άλλους σκοπούς, είναι στην υπηρεσία των αφεντικών. Η βαθιά και παρατεταμένη κοινωνική  οικονομική κρίση της χώρας µας είναι το θερμοκήπιο για το "αυγό του φιδιού", για να αναπτυχθούν οι φασίστες και να βρουν έδαφος οι μέθοδοί τους. ...Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι υπόθεση του λαού, των Οργανώσεών του, των συνδικάτων, των Λαϊκών Επιτροπών. Πρέπει να μη βρίσκουν χώρο να σταθούν, να μην τους δίνουν βήμα οι εργάτες. Να καταλάβει και ο τελευταίος πως είναι μεγάλο παραμύθι ότι θα μπουν στη  Βουλή και "θα ρίξουν και καμία". Στην ουσία στήνουν  σόου, καταγγέλλοντας τα προνόμια των βουλευτών και την ίδια στιγμή ζητάνε συνεχώς νέα προνόμια για βιομήχανους, εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο. Στην πραγματικότητα, χτυπάνε μόνο τίποτα κακόμοιρους μετανάστες και όποιον τολμάει να σηκώσει κεφάλι κόντρα στα αντιλαϊκά αντεργατικά  μέτρα».
1 / 3