Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΕΠΕ Κέρκυρας Γράμμα προς τους γονείς








ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ !

Σήμερα μεγάλος αριθμός γονιών δε θα μπορέσουν να πάνε τα παιδιά τους σε  κανένα σχολείο, αφού παιδικοί σταθμοί δεν υπάρχουν και στα νηπιαγωγεία επίσημα το κράτος πετάει έξω όλα τα προνήπια. Τα ταμεία των σχολικών επιτροπών είναι άδεια. Δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες, όπως  χαρτί, γραφική ύλη, θέρμανση, κλπ.
Ο «εξορθολογισμός των δαπανών» που λέει η κυβέρνηση, σημαίνει για όλους εμάς κλείσιμο σχολείων, τάξεις χωρίς θέρμανση, χωρίς εκπαιδευτικούς , χωρίς σχολικούς φύλακες, χωρίς καθαρίστριες, χωρίς σχολικές μεταφορές.
Ιδιαίτερα φέτος, με μεγαλύτερη ένταση έρχεται η προσπάθεια της διοίκησης να περιορίσει τον αριθμό των εκπαιδευτικών. Για να το επιτύχουν αυτό,  έστειλε προχθές (9/9/2013) το Υπουργείο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μια εγκύκλιο που τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα με την εγκύκλιο:
·         Αυξάνει ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη κατά 10%, άρα μιλάμε για τμήματα 27-28άρια ακόμα και στην Α και την Β Δημοτικού, ακόμα και το νηπιαγωγείο. Πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη, όχι μόνο για τις δυνατότητες μάθησης εντός της τάξης αλλά και για ζητήματα ασφάλειας, υγείας, κτλ.
·         Ανοίγει ο δρόμος για να κλείσουν τα ολοήμερα τμήματα στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Οι δάσκαλοι στα ολοήμερα θα τοποθετηθούν στο κανονικό πρόγραμμα για να καλύψουν τα κενά, ενώ στο ολοήμερο θα πάνε –αν θα πάνε- εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ή δάσκαλοι για συμπλήρωση ωραρίου. Το ολοήμερο μετατρέπεται σε παιδοφυλακτήριο, ο μαθητής δεν θα μαθαίνει τίποτα αλλά θα κάθεται εκεί και θα τον επιβλέπουν.

Οι επερχόμενες απολύσεις εκπαιδευτικών, δεν είναι μόνο «πρόβλημά των εκπαιδευτικών», αλλά είναι πρόβλημα των παιδιών όλων των εργαζομένων. «Eξοικονομούν» δασκάλους και αντικαθιστούν τη γνώση από μια απλή «φύλαξη». Αυτό που θέλουν είναι τα παιδιά να μη μαθαίνουν γράμματα αλλά  μέσω διαφόρων - «χαρούμενων προγραμμάτων» να αποκτούν κάποιες … δεξιότητες! Από νωρίς θα παρέχουν στα παιδιά ελάχιστη γνώση και αγωγή υποταγής για ελάχιστα δικαιώματα και απαιτήσεις. Θέλουν οι αυριανοί πάμφθηνοι εργαζόμενοι να μην μπορούν να σηκώνουν κεφάλι.
Mε το νομοσχέδιο που κατατέθηκε για το «Νέο Λύκειο», θέλουν να περιοριστεί ο αριθμός πρόσβασης στα πανεπιστήμια και να ενισχυθεί η ψευτοκατάρτιση. Τα παιδιά θα δίνουν 4 φορές πανελλήνιες, δηλαδή γίνεται ακόμα πιο απαραίτητο το φροντιστήριο.
                        
 
 Μπορούμε, όλοι μαζί εκπαιδευτικοί- γονείς- μαθητές, τώρα :
Να τους σταματήσουμε. Γιατί αυτοί που τα σχεδιάζουν όλα αυτά, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

Καλούμε όλους τους γονείς σε κοινό αγώνα γιά ένα άλλο σχολείο. Ένα σχολείο που θα μορφώνει ουσιαστικά τα παιδιά μας, θα διαπλάθει ολοκληρωμένες προσωπικότητες και θα τα προετοιμάζει για τα γρήγορα άλματα της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Θέλουμε αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΩΡΕΑΝ, ΕΝΙΑΙΟ, ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΟ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ για όλα τα παιδιά.

ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΙΕΣ.
                                                                                 
Εμείς, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους Συλλόγους γονέων, να πάρουμε μέρος σε ενημερωτικές συζητήσεις ή Συνελεύσεις για την παιδεία, να ενημερώσουμε όποιον μας καλέσει για τις θέσεις των εκπαιδευτικών και τις ανάγκες των σχολείων.