Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

«ΚόρΙσσος αγώνας δρόμου στην άμμο» Δελτίο τύπου 15/9



Δελτίο τύπου 15/9
«Ο Ισσος ανήκει σε αυτούς που τον σέβονται»

Με ένα όμορφο τελετουργικό έκλεισαν αθλητικές εκδηλώσεις που διεξήχθησαν το Σάββατο στον Ίσσο από την «ανοικτή πρωτοβουλία αγώνα ΙσSOS».

Πετυχημένες, από κάθε άποψη, οι εκδηλώσεις, αφού οι διοργανωτές δηλώνουν ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα τους και σαν δρομείς στον «1ο ΚόρΙσσο αγώνα δρόμου στην άμμο», και σαν βαδιστές στο πανέμορφο τοπία της χρυσής άμμου και των κέδρων, αλλά και σαν θεατές που χειροκρότησαν ζεστά τις προσπάθειες όλων των αθλητών.

Συγκίνηση προκάλεσε η προσπάθεια του γνωστού Κερκυραίου κολυμβητή μεγάλων αποστάσεων Χάρη Θεοδόση, που κολύμπησε- παρά τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα και τον άνεμο που έπνεε- την απόσταση από τις νησίδες Λαγούδια μέχρι τον Ίσσο, και τερμάτισε περιστοιχισμένος από δεκάδες παιδιά που έσπευσαν να τον προϋπαντήσουν στον χώρο της Κερκίδας των εκδηλώσεων κρατώντας στα χέρια του αποτυπωμένο το μήνυμα «Ο Ισσος μας χρειάζεται, τον χρειαζόμαστε και μείς. Δεν πωλείται»
Ωστόσο και ενώ ήταν σε εξέλιξη τα αθλητικά γεγονότα, ομάδα νεαρών παιδιών του Συλλόγου Ηρακλής Κέρκυρας , με την καθοδήγηση του προπονητή και δασκάλου του Νίκου
Δουλγέρη συμμετείχαν σε μια όμορφη επίδειξη TAE KWON DO, αποσπώντας το χειροκρότημα  των θεατών.
Πριν τις απονομές χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους της επιτροπής ο Νικηφόρος Ζερβός, Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους για την ανταπόκριση στο κάλεσμα της επιτροπής, αναφέρθηκε στην σημασία της παρουσίας και της συμμετοχής στις εκδηλώσεις. «….κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, ήδη ο επενδυτής που φέρεται ότι ενδιαφερόταν για την περιοχή του Ερημίτη, δήλωσε πως αποσύρει το ενδιαφέρον του ένεκα της αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας» ανέφερε ο κ. Ζερβός και συνέχισε «η παρουσία σας και η ενεργή συμμετοχή σας είναι αυτή που δίνει την απαραίτητη δύναμη στον αγώνα μας. Ένας αγώνας που στηρίζεται σε εκατοντάδες συμπολίτες μας  αλλά και σε δεκάδες φορείς της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, του Πολιτισμού και του αθλητισμού». Και έκλεισε απευθύνοντας  κάλεσμα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα συζητήσει και το θέμα του Ίσσου.
Η οργανωτική επιτροπή δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει αρκετούς που συνέβαλαν στην πετυχημένη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.
Όσον αφορά τα αποτελέσματα στον αγώνα δρόμου στην άμμο 6 χλμ:
Στην κατηγορία των ανδρών 1ος τερμάτισε ο Γεωργοπέτρης Δημήτρης με χρόνο 24:00, δεύτερος ο Σπύρος Αγάθος με 25:20 και τρίτος ο Καββάδας Νικόλαος με 26:40.
 Στην κατηγορία των Γυναικών, πρώτη η Κουλούρη Αθηνά με επίδοση 31:30, δεύτερη η Σαββανή Σταυρούλα με 38:18 και Τρίτη η Κρητικού Έλενα με 38:22.
Στην κατηγορία των αγοριών κάτω των 18 πρώτος τερμάτισε ο Αρμενιάκος Κώστας με 26:59, δεύτερος ο Τάτσεβ Βαλεντίνο με 27:48 και τρίτος ο Καλέντζης Σπύρος με 28:14.
Το μήνυμα που βγήκε και από αυτές τις εκδηλώσεις ήταν πως ο Ίσσος που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του γενικότερου οικοσυστήματος της περιοχής Λίμνη Κορισσίων, Χαλικούνας , νησίδες Λαούδια και που χαρακτηρίζεται σαν «περιοχή απείρου κάλους», αρχαιολογικός χώρος με σπάνια προϊστορικά ευρήματα και αποδεδειγμένα συμβάλλει στην οικολογική ισορροπία της περιοχής και όλου του νησιού της Κέρκυρας πρέπει να ανήκει στην κοινωνία, σε κάθε λάτρη της φύσης και πως κανένα πρόσχημα τύπου «ανάπτυξη» δεν είναι ικανό να  επιτραπεί να τον καταστρέψει.

  Για να δείτε το φωτογραφικό υλικό πατήστε  εδώ









εδώ                                                                                        Aνοικτή πρωτοβουλία αγώνα ΙσSOS