Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΕΠΕ Κέρκυρας:Υποστελέχωση– Ομηρία Συναδέλφων



ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ – ΟΜΗΡΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Συνάδελφοι – σσες σας ενημερώνουμε πως τα μέλη του Δ.Σ. τους Συλλόγου μας συναντηθήκαν στις 26/09/2013 στην Περιφερειακή Διεύθυνση με τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Γ. Καραβασίλη ώστε να του θέσουμε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των κενών θέσεων που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και καθιστούν δυσχερή την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων αλλά και συνθήκες εργασιακής ομηρίας σε χιλιάδες συναδέλφους  που απειλούνται από την ανεργία καθώς δεν πραγματοποιούνται νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών.
Δυστυχώς μετά από την ανακοίνωση των  αποσπάσεων  από ΠΥΣΠΕ προς ΠΥΣΠΕ (28/9/2013) επιβεβαιωθήκαν οι φόβοι μας για την επιχειρούμενη λογική τακτοποίησης των κενών σε όλη την Ελλάδα με μηδενικό κόστος. Ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών, τοποθέτηση εργαζόμενων σε συνθήκες οικονομικής δουλείας (βλ. ΕΣΠΑ) αλλά και μηδαμινές (Ο) αποσπάσεις, προσλήψεις νηπιαγωγών στην Κέρκυρα.
            Οι πιέσεις που ασκούνται για την «εσωτερική επίλυση» των κενών θέσεων με συγχωνεύσεις, υπεράριθμους μαθητές και καταργήσεις ολοήμερων μας βρίσκουν τελείως αντίθετους. Ως μέλη του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε.  είμαστε ομόφωνα αντίθετοι στην «αριθμητική» αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των σχολικών μονάδων του Νομού Κέρκυρας.
Καλούμε τους αιρετούς  εκπροσώπους μας στο Π.Υ.Σ,Π.Ε. και τα υπόλοιπα μέλη του που είναι μάχιμοι συνάδελφοί μας να μην προβούν σε καμία τοποθέτηση συναδέλφου που θα νομιμοποιεί   την μνημονιακή εκπαιδευτική πολιτική της υποστελέχωσης στον χώρο μας και τους ενημερώνουμε πως θα τους στηρίξουμε με οποιοδήποτε τρόπο εμείς και όλα τα μέλη του Συλλόγου μας τις ενέργειες τους.
Συνάδελφοι – σσες ως εργαζόμενοι είμαστε σε «πόλεμο». Ας μην είμαστε εύκολα διαθέσιμοι  στο να υπάρξουμε  το ιδανικό θύμα. Ας τους αλλάξουμε τα σχέδια. Να είμαστε σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε ενέργεια που μεταβιβάζει την επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης στις δικές μας και μόνο πλάτες.

Η απάντηση της εκπαιδευτικής κοινότητας θα είναι Δυναμική – Ενωτική – Συλλογική.