Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κέρκυρας:Παίζουν με την υγεία των παιδιών μας

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΕ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ


Ο Δήμος Κέρκυρας με έγγραφό της αρμόδιας διεύθυνσης, κάνει γνωστό στους Διευθυντές των Σχολείων ότι δεν επαρκούν οι καθαρίστριες για όλες τις σχολικές μονάδες. Βέβαια δεν σταματά εκεί αφού ζητάει από την μία την κατανόησή τους για το ότι τα σχολεία δεν θα καθαρίζονται κάθε μέρα (κάθε πότε δεν μας λέει όμως…) και από την άλλη ζητά και την βοήθειά τους (πάλι δεν μας λέει τι βοήθεια, ίσως ένα σκούπισμα ή ένα σφουγγάρισμα…). Τέλος ενημερώνει ότι οι καθαρίστριες που υπάρχουν θα πρέπει να πηγαίνουν από το ένα σχολείο στο άλλο για να καθαρίζουν λίγο το ένα και λίγο το άλλο.

Επί της ουσίας ο Δήμος της Κέρκυρας ενημερώνει καθηγητές, γονείς και μαθητές ότι τα σχολεία όπου φοιτούν καθημερινά χιλιάδες μαθητές δεν θα καθαρίζονται όπως πρέπει. Ας αναλογιστεί ο καθένας τι σημαίνει αυτό για την υγεία των παιδιών μας αφού για παράδειγμα οι τουαλέτες των σχολείων θα μένουν κάποιες μέρες χωρίς να καθαριστούν. Τόσο τους νοιάζει η υγεία όλων μας.
Τι αποδεικνύει αυτό το γεγονός; Αρχικά καταπέφτει βαρύγδουπα, για μία ακόμη φορά, το επιχείρημα του Υπουργείου Παιδείας και της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ γύρω από το ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στα σχολεία. Σχολικοί φύλακες δεν υπάρχουν, μεταφορές δεν υπάρχουν και τώρα όπως οι ίδιοι μας λένε δεν υπάρχουν ούτε καθαρίστριες. Ξαναλέμε ότι δηλαδή δεν υπάρχουν τα αυτονόητα!!! Από την άλλη ο Δήμος Κέρκυρας που εδώ και καιρό διαλαλεί παντού την «μαχητικότητα» αλλά και την «αποφασιστικότητά» του να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, απλά μας ζητάει να συμβιβαστούμε με την κατάσταση. Όχι ότι το περιμέναμε αλλά καμία αναφορά για διεκδίκηση, ούτε καν γνωστοποίηση του προβλήματος στο πραγματικό του μέγεθος. Η λογική της διαχείρισης σε όλο της το μεγαλείο. Το επόμενο βήμα θα είναι να ζητήσουν από τους γονείς να βοηθήσουν και αυτοί με τον τρόπο τους… Με το χέρι στην τσέπη βέβαια…
Η καθαριότητα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι καθαρίστριες που δουλεύουν κάθε χρόνο σε αυτά καλύπτουν πάγιες ανάγκες αλλά το κράτος επιλέγει να τις κρατά στην ομηρία των συμβάσεων με εξευτελιστικούς μισθούς οι οποίοι κάθε φορά καθυστερούν για ολόκληρα τρίμηνα. Είναι απαραίτητη η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για αυτή τη δουλειά. Ο εκπαιδευτικοί και οι γονείς δεν πρέπει να συμβιβάζονται με αυτή την κατάσταση. Θα πρέπει να απαιτήσουν την επίλυση του προβλήματος άμεσα. Ο κοινός αγώνας εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών και συνολικά όλου του κερκυραϊκού λαού θα δώσει λύσεις στα θέματα της δημόσιας εκπαίδευσης που μας αφορά όλους.
    Συμμετέχουμε όλοι στην 5νθήμερη απεργία από τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη και στη συγκέντρωση, την ίδια μέρα, στις 11 το πρωί στα Γενικά Λύκεια.
                                                                                                         Κέρκυρα, 13 Σεπτεμβρίου 2013