Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόσκληση:Σύσκεψη της Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ για τις εξελίξεις στην Παιδεία




ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΡΙΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η υπερψήφιση, από την συγκυβέρνηση, του νομοσχεδίου "Για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις" αποτελεί μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη, άκρως επιζήμια για τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα των παιδιών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Χτίζουν με αυτό το νομοσχέδιο το «νέο σχολείο» της ημιμάθειας και της τζάμπα εργασίας.


Κρίσιμο ζήτημα αποτελεί η ενημέρωση των εργαζομένων, έτσι ώστε να μάθουν τι σημαίνει αυτό το νομοσχέδιο για τα παιδιά τους, τι επιπτώσεις έχει για τη μόρφωσή τους, για το μέλλον τους.

Το θέμα της παιδείας αφορά πρώτα και κύρια την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την υπόθεση της μόρφωσης και της διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας στα χέρια και στα νύχια της αστικής τάξης. Τα μυαλά και οι ψυχές των παιδιών μας δεν μπορεί να διαπλάθονται από τους μέντορες της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Θεωρούμε απαραίτητο ότι οι αναδιαρθρώσεις θα πρέπει να βρουν απέναντί τους σύσσωμο τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία.

Σε αυτό το πλαίσια η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα σωματεία, τους φορείς, τις Λαϊκές Επιτροπές, όλο τον κερκυραϊκό λαό σε σύσκεψη με θέμα:

"Οι θέσεις του ΠΑΜΕ και η απάντηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στις προωθούμενες αναδιαρθρώσεις στο χώρο της εκπαίδευσης"

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.




Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ
Κέρκυρα, 12 Σεπτεμβρίου 2013