Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Εκπαιδευτικοί Πειραιά: Συμβολική κατάληψη στη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πορεία στους δρόμους

Συμβολική κατάληψη της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά πραγματοποιούν από το πρωί  εκπαιδευτικοί, στα πλαίσια της τρίωρης στάσης εργασίας 11 π.μ. - 2 μ.μ., με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Πειραιά. 

Κύριο αίτημα των εκπαιδευτικών είναι να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός. Το σύνθημα που επικρατεί είναι «κανένας μαθητής έξω από τα σχολεία, κανένας καθηγητής στην ανεργία». Όπως επισημαίνει η ΕΛΜΕ, «στις 22 Μάρτη τελειώνει η 8μηνη διαθεσιμότητα 1.874 εκπαιδευτικών κι ο κίνδυνος να απολυθούν εκπαιδευτικοί είναι μπροστά μας. Στο διάστημα αυτό οφείλουμε να εντείνουμε τους αγώνες, που αρχίσαμε από τον περασμένο Ιούλη, για να μην απολυθεί ούτε ένας εκπαιδευτικός, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου». 
Οι συγκεντρωμένοι εκκένωσαν το κτίριο της Διεύθυνσης και εξέθεσαν τα αιτήματά τους στη διευθύντρια. Στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία στους δρόμους του Πειραιά. Η πορεία πέρασε από το γραφείο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου το οποίο όμως ήταν αποκλεισμένο από τα ΜΑΤ. Οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν την προκλητική και απαράδεκτη παρουσία των δυνάμεων καταστολής και κατευθύνθηκαν ξανά προς τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Το πλαίσιο αιτημάτων της ΕΛΜΕ είναι:
  • Κανένας μαθητής εκτός σχολείου και καμία ειδικότητα έξω από την Επαγγελματική Εκπαίδευση, κανένας καθηγητής στην ανεργία – Όχι στην ψευτοκατάρτιση των ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΚΕΚ, ΙΔΒΜ κλπ.
  • Όχι στο «νέο Λύκειο» των ταξικών φραγμών, της κατάρτισης και της «Μαθητείας» - Ενιαία βασική γενική υποχρεωτική Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, δημόσια και δωρεάν - Έως 20 μαθητές στο τμήμα - Όχι συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων.
  • Όχι στις απολύσεις - Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.