Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Απεργούν και σήμερα οι εκπαιδευτικοί - Μαζική η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Συνεχίζουν για τρίτη μέρα, σήμερα Παρασκευή, την απεργία οι εκπαιδευτικοί και ενώ σήμερα 21 Μάρτη, εκπνέει η περίοδος διαθεσιμότητας για τους εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων, ενώ για 200 από αυτούς δεν έχουν προκηρυχθεί νέες θέσεις.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας. Μαζικό και μαχητικό το μπλοκ του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.
Νωρίτερα οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο ΥΠΕΣΔΔΑ.
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών πραγματοποίησε συγκέντρωση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με μαχητική πορεία που ξεκίνησε από την Ομόνοια στο πλαίσιο προσυγκέντρωσης που προηγήθηκε. Με συνθήματα όπως: «Εμπρός Λαέ Ξεσηκωμός - Στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς Συμβιβασμός» η πορεία πέρασε από τη Βουλή. 
Στην προσυγκέντρωση στην Ομόνοια, μιλώντας η Θεοδώρα Δριμάλα, εκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τόνισε ότι «Από Δευτέρα θα έχουμε απολύσεις, στο Δημόσιο μετά από 100 χρόνια, σε εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους στο Δημόσιο που θα προστεθούν μαζί με άλλους απολυμένους.
Αυτή η εξέλιξη εντάσσεται στα γενικότερα αντιλαϊκά μέτρα που δεν θα έχουν τελειωμό όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, ακόμη και με περίοδο αναιμικής ανάκαμψης. Εντάσσονται επίσης στην προωθούμενη «αξιολόγηση» στην εκπαίδευση και με το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία. Για τις ταξικές δυνάμεις δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αγώνα. Έτσι μετά τη συμπλήρωση αυτού του απεργιακού κύκλου αυτής της εβδομάδας ριχνόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις και καλούμε στην απεργία στις 9 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Αυτήν την ώρα  η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ΟΛΜΕ.
Εν τω μεταξύ ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι παραδέχθηκε ότι 250 από τους 1850 εκπαιδευτικούς που έχουν βγει στη διαθεσιμότητα κινδυνεύουν να απολυθούν την Δευτέρα αφού έχουν βγει προσκλήσεις και θα τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις 1600.
Οι απεργοί εκπαιδευτικοί συμμετείχαν χθες και σήμερα στα μαχητικά και μαζικά συλλαλητήρια των εργαζόμενων στο Δημόσιο και απαιτούν:
  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο των απολύσεων και της σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα, κινητικότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κανένας συνάδελφος απλήρωτος. Όλοι οι εργαζόμενοι με πλήρη δικαιώματα.
  • Καμία νέα μείωση στους μισθούς των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων. Επαναφορά των μισθών και όλων των εργασιακών δικαιωμάτων στα επίπεδα του 2009.
  • Όχι στον αντιδραστικό μηχανισμό της αξιολόγησης. Δε θέλουμε διαφοροποιημένο σχολείο για μαθητές, δασκάλους και γονείς.
  • Όχι στο σχολείο της ΕΕ, της ημιμάθειας και της επιχειρηματικότητας. Ένα σχολείο, υποχρεωτικό ενιαίο 12χρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά. Γενναία κρατική χρηματοδότηση για την Παιδεία. Όχι στις πανελλαδικού χαρακτήρα εξετάσεις, ειδικά φέτος στην Α' Λυκείου. Δημόσιες και δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο σχολείο, το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για το επάγγελμα των νέων.
  • Όχι στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας. Δωρεάν Φάρμακα για όλους.
  • Όχι στην αντιασφαλιστική επίθεση, τον αφανισμό των ταμείων, τη ληστεία των συντάξεων και του ΕΦΑΠΑΞ. Όχι στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς.
Απεργιακή συγκέντρωση εκπαιδευτικών έγινε και στην Πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στη συγκέντρωση κάλεσε και συμμετείχε η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.
ΠΗΓΗ:902.gr