Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΠΑΜΕ Κέρκυρας: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για την Ανεργία

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 9:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ  
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Τα νέα στοιχεία για την ΑΝΕΡΓΙΑ δείχνουν ότι στην Ελλάδα έχει φτάσει στο 28%, ενώ στους νέους το ποσοστό αυτό φτάνει στο 59%!!! Κάθε οικογένεια νιώθει την ΑΝΕΡΓΙΑ στο πετσί της. Δεν υπάρχει κανείς από εμάς που να μην έρχεται σε επαφή με την ΑΝΕΡΓΙΑ είτε προσωπικά, είτε μέσω φίλων ή γνωστών. Οι νέοι της χώρας μας την εγκαταλείπουν δημιουργώντας νέα κύματα μεταναστών.
Ας αναρωτηθεί ο καθένας:
     Μας αξίζει ζωή χωρίς δουλειά;
     Μας αξίζει ζωή χωρίς μεροκάματο;
     Μας αξίζει ζωή χωρίς ασφάλιση;
    Μας αξίζει ζωή χωρίς να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και τα παιδιά μας;
Να αφήσουμε στην άκρη τη μιζέρια, την απογοήτευση, το φόβο και να δώσουμε τη μάχη απαιτώντας μέτρα ανακούφισης για όλους μας. Προσπαθούν κυβέρνηση και κεφαλαιοκράτες να ρίξουν το φταίξιμο της φτώχειας και της ΑΝΕΡΓΙΑΣ σε μας. Να τους γυρίσουμε την πλάτη. Να τους πολεμήσουμε. Να μην μείνουμε απαθείς και άπραγοι, γιατί αυτό είναι που τους βολεύει. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για το κλείσιμο των επιχειρήσεων. Η κρίση τους τα κάνει όλα αυτά. Η κρίση, που εκδηλώθηκε επειδή τα χρήματα πάνε σε όλο και λιγότερα χέρια και φεύγουν από τα δικά μας, φεύγουν από τα χέρια αυτών που πραγματικά παράγουν τον πλούτο. «Ο φτωχός φτωχότερος και ο πλούσιος πλουσιότερος»…
Ας μην τους πιστέψουμε για μια ακόμη φορά όταν μας λένε να κάνουμε υπομονή γιατί έρχεται η ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη με τσακισμένη τη ζωή μας και τα δικαιώματα μας. Αυτή την ανάπτυξη, που θα πατήσει πάνω στην εξαθλίωσή μας δεν τη θέλουμε, τους τη χαρίζουμε.
 Όπως λέει και ο Μπρεχτ:
«Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα.
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάνε θυσίες.
Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα ‘ρθουν…».
Να κατέβουμε όλοι μαζί με τις οικογένειες μας, με άλλους συναδέλφους που ήμασταν στη δουλειά μαζί, να ειδοποιήσουμε και άλλους στη γειτονιά, στις ουρές του ΟΑΕΔ και αλλού. Να δώσουμε μαζικό παρών για να νοιώσουν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία τη δύναμη μας. Πρέπει να τους τρομάξουμε και για το κάνουμε αυτό πρέπει να είμαστε πολλοί.
ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καλεί τον κερκυραϊκό λαό να παλέψει για:
  • Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ σε όλους τους ανέργους.
  • Επίδομα ανεργίας για όλη την περίοδο της ανεργίας.
  • Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Κατάργηση της αύξησης κατά δύο χρόνια στα όρια ηλικίας. Μείωση των ορίων ηλικίας στα 50 και στα 55 χρόνια στις γυναίκες και τους άνδρες αντίστοιχα στα ΒΑΕ και στα 55 και 60 στους άλλους κλάδους.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.
  • Σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων. Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.
  • Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.
  • Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
  • Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
  • Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος.
  • Κατάργηση των χαρατσιών, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατάργηση των δημοτικών τελών στους άνεργους και μείωσή τους στους υπόλοιπους εργαζόμενους.
  • Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος. Κρατική αγορά συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων σε ανέργους.
  • Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς.
  • Να χορηγηθεί 1.000 ευρώ ετήσιο εφάπαξ βοήθημα για κάθε παιδί των εργαζομένων και των ανέργων, από 100 ευρώ που ισχύει σήμερα.
  • Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους, που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων, να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων.
  • Αύξηση της αποζημίωσης σε εργάτες και τεχνίτες λόγω απόλυσης, στο ύψος της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2112/1920. Κατάργηση των Προεδρικών Διαταγμάτων που ισοπέδωσαν τις αποζημιώσεις.

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ