Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Εκπαιδευτικοί: Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση

Συνεχίζουν τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί για την προώθηση της οποίας κυβέρνηση και ΕΕ δαπανούν 3,5 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η αξιολόγηση είναι η επιβολή του αντιδραστικού κρατικού ελέγχου με στόχο την οικοδόμηση του «νέου» σχολείου της ημιμάθειας και του υποταγμένου σε αυτό το στόχο εκπαιδευτικού.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο έγινε στο υπουργείο Παιδείας το πρώτο σεμινάριο επιμόρφωσης των Στελεχών Διοίκησης της Εκπαίδευσης για θέματα αξιολόγησης στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης πράξης «Προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης».
Το Σάββατο το μεσημέρι, εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν συγκεντρωθεί στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους. Η αστυνομία έκλεισε με κλούβα την είσοδο του υπουργείου και τα στελέχη εκπαίδευσης - αξιολογητές μπήκαν με ταξί και με τη συνοδεία αστυνομικών, κάτω από τα συνθήματα των εκπαιδευτικών.
Το «παρών» έδωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, στις 19 και 20 Μάρτη και στην απεργία των καθηγητών στις 21 Μάρτη.
Σημειώνεται ότι στις 22 Μάρτη εκπνέει η περίοδος διαθεσιμότητας για τους εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων, ενώ για 200 από τους εκπαιδευτικούς αυτούς δεν έχουν προκηρυχθεί νέες θέσεις.
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας παραπέμπει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ ο Κ. Αρβανιτόπουλος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το θέμα.
Στο μεταξύ, στις πιέσεις προς τους εκπαιδευτικούς να εφαρμόσουν την αξιολόγηση προστίθεται και η στάση της σχολικής συμβούλου προς τους εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ Σκοπέλου που αρνούνται να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας. Στο γεγονός αναφέρεται η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ που καταγγέλλει τις απειλές και εκβιασμούς ενάντια σε όσους αρνούνται να συναινέσουν, καλεί την τοπική ΕΛΜΕ να διαγράψει από μέλος της τη σχολική σύμβουλο και τους εκπαιδευτικούς να μη φοβηθούν, αλλά να ισχυροποιήσουν τον αγώνα και την αντίστασή τους ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση».
ΠΗΓΗ:902.gr