Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ!!!

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ!!!

Εργοδοσία και εργοδοτικοί συνδικαλιστές έχουν ξεσαλώσει στο χώρο των SECURITY. Υπέγραψαν ουσιαστικά να παίρνει μισθό ο εργαζόμενος όποτε θέλει ο εργοδότης.
Σε επιχειρησιακή σύμβαση που συμφώνησαν οι εργοδότες της MEGA SPRINT GUARD ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ με έδρα το Λαγκαδά Θεσσαλονίκης με το «επιχειρησιακό σωματείο»:

1. Συμφώνησαν και συνυπέγραψαν την απλήρωτη και δωρεάν εργασία με την καθυστέρηση πληρωμών των εργαζομένων έως και 3 μήνες.



2. Σε περίπτωση που η εταιρία δώσει πρόσθετες παροχές (πράγμα απίθανο) αυτές θα συμψηφίζονται με τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, την νυχτερινή απασχόληση, την υπερεργασία και την απασχόληση τις Κυριακές.

3. Καταργούν το 5ημερο και προχωρούν σε καθεστώς εξαήμερης απασχόλησης.

4. Καταργούν τον ημερήσιο χρόνο απασχόλησης (8ωρο ) και προχωρούν σε 10ωρα- 12ωρα και 14ωρα.

Με μεσαιωνικές συμβάσεις και δίνοντας μισθούς πείνας όποτε θέλει ο εργοδότης θα έρθει η «ανάπτυξη» που έχουν εξαγγείλει ΣΕΒ, κυβέρνηση και κόμματα του Ευρωμονόδρομου.
Η συγκεκριμένη εταιρία και τα «τσιράκια της» με αυτή την επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν υλοποιούν κατά γράμμα την κεντρική κατεύθυνση της κυβέρνησης για ακόμα πιο άγριο πετσόκομμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για αυτό το λόγο το Υπουργείο Εργασίας έχει βάλει φαρδιά –πλατιά την υπογραφή του. Ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων σε αυτές της εταιρίες, ανοίγει τον δρόμο για γενίκευση της απλήρωτης δουλειάς, την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση του 5ημερου όχι μόνο στην συγκεκριμένη εταιρία αλλά σε όλες τις εταιρίες SECURITY.
Αυτός είναι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Προκειμένου η εργοδοσία να φουσκώσει τους τραπεζικούς της λογαριασμούς γυρνάει τους εργαζόμενους έναν αιώνα πίσω.
Καλούμε τους εργαζομένους στις εταιρίες SECURITY αλλά και όλους τους συνάδελφους Ιδιωτικούς Υπάλληλους να οργανώσουν τη πάλη τους, να έρθουν σε επαφή με το κλαδικό σωματείο, που παλεύει ενάντια στη πολιτική εργοδοσίας και κυβέρνησης, για την ανατροπή της.
Να πετάξουν στα σκουπίδια τέτοιους συνδικαλιστές, να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές και να πάρουν εκείνοι την ευθύνη για να μην είναι κανένας εργαζόμενος απλήρωτος, ανασφάλιστος.
Να ακυρώσουν στην πράξη τέτοιες συμβάσεις, να σηκώσουν κεφάλι, να οργανώσουν την πάλη τους για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων με αυξήσεις μισθών και ημερομισθίων.

                                                                           Κέρκυρα 22/11/2013

Το ΔΣ