Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

KKE: Ερώτηση για τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Αλμωπίας Πέλλας



Ερώτηση για τα προβλήματα λειτουργίας των Δημοτικών σχολείων και
Νηπιαγωγείων του Δήμου Αλμωπίας Πέλλας κατέθεσαν προς τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.

Αναλυτικά η Ερώτηση:

«Θέμα: Προβλήματα λειτουργίας των Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Αλμωπίας στην ΠΕ Πέλλας.

Σοβαρές είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους οι περίπου 65 σχολικές μονάδες στο Δήμο Αλμωπίας της ΠΕ Πέλλας.


Σύμφωνα με δημόσια επιστολή του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αλμωπίας, δεν έχουν δοθεί καθόλου χρήματα, μέχρι σήμερα, για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Με αποτέλεσμα να εκκρεμούν:

Επισκευές σε στέγες κτιρίων. 

Αποκατάσταση τοίχων των σχολικών κτιρίων, που λόγω παλαιότητας και υγρασίας πέφτουν οι σοβάδες.

Επιδιορθώσεις σε υδραυλικές εγκαταστάσεις σχολείων.

Αλλαγές κουφωμάτων.

Επιδιορθώσεις σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που αρκετές είναι παλιές, με αποτέλεσμα να κόβεται συχνά το ρεύμα.

Η συντήρηση των καυστήρων.

Ενώ σε πολλά σχολεία το λίγο πετρέλαιο που είχαν σε απόθεμα έχει τελειώσει, τη στιγμή που η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες φτάνει τους 7 βαθμούς Κελσίου και στον ορεινό όγκο του Δήμου είναι πολύ πιο χαμηλή.

Η πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας, που διαχρονικά ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έχει σαν αποτέλεσμα και την ελλιπή συντήρηση των δημόσιων σχολείων, όπως και στην περίπτωση του Δήμου Αλμωπίας. Ευθύνες όμως έχει και η τοπική διοίκηση, που δεν διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους, από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη συντήρηση των σχολείων.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τις αναγκαίες επισκευές, συντηρήσεις και λειτουργικές ανάγκες των Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Αλμωπίας».