Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Αυτοί δεν θα μας σώσουν...

Δεκάδες είναι τα δημοσιεύματα του αστικού Τύπου για την «εκρηκτική» κατάσταση που επικρατεί στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας του ενιαίου φόρου ακινήτων.
Με φράσεις όπως «ανταρσία», «πολεμικό κλίμα» και άλλα παρόμοια δημιουργείται η εντύπωση στον αναγνώστη ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν βγει στα κεραμίδια για να μην περάσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Αυτή η «παράσταση» έχει ανέβει δεκάδες φορές στο παρελθόν και τελικά οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν μας έσωσαν από κανένα μέτρο. Το αντίθετο έγινε και μάλιστα εκτός από την ψήφιση των μέτρων, με τη στάση τους δημιουργούσαν αναμονές και αυταπάτες. Άλλωστε, κάθε φορά η κριτική τους ήταν ανέξοδη και βασιζόταν στη λογική των ισοδύναμων. Δηλαδή στο πώς θα επιμεριστεί η βαρβαρότητα ανάμεσα στα διάφορα τμήματα του λαού.
Το ίδιο κάνουν και τώρα με τον ενιαίο φόρο ακινήτων που συζητάνε εάν θα επιβαρυνθούν περισσότερο τα χωράφια ή τα σπίτια των πόλεων. Όμως αυτή τη φορά υπάρχει και ένα θέμα αισθητικής. Η παράσταση είναι τόσο κακοπαιγμένη, γιατί είναι άθλιες οι ερμηνείες των συντελεστών. Για να γίνουμε πιο ξεκάθαροι, πάει πολύ να εμφανίζονται ως φιλολαϊκοί οι βουλευτές της ΝΔ που έφτασαν στο σημείο να προτείνουν να διατηρηθεί το χαράτσι για τα ακίνητα που πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ, ώστε να είναι χαμηλότερη η επιβάρυνση των αγροτεμαχίων. Τόσο ενδιαφέρον για το λαό δεν αντέχεται!!!
Μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση εκτός από την προσπάθεια να φορέσουν φιλολαϊκή προβιά πρόκειται για καραμπινάτη προσπάθεια να περάσουν την τακτική του «διαίρει και βασίλευε», να στραφεί το ένα τμήμα του λαού εναντίον του άλλου. Κάτι δηλαδή σαν τη συζήτηση για τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.