Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Αγανάκτησε ο Τράγκας!

Βγήκε από τα ρούχα του πάλι ο Τράγκας. Δεν χωρούσε στο μυαλό του πως κατάφερε τελικά ο υπουργός Υγείας Aδ. Γεωργιάδης να περάσει τις αξιώσεις της Μέρκελ και να ψηφιστεί η τροπολογία που ευνοεί φαρμακοβιομηχανίες ισραηλινών συμφερόντων.

Και ποιοι τον βοήθησαν κατά τον Τράγκα; Τα κόμματα που αποχώρησαν και φυσικά το ΚΚΕ που ψήφισε «παρών», που κατά τη γνώμη του σημαίνει «απών».

Αφού λοιπόν τους τσουβάλιασε όλους μαζί και έβγαλε το συμπέρασμα ότι τελικά από τη χθεσινή διαδικασία φάνηκε ότι όλοι έχουν βάλει «το δάχτυλο στο μέλι» λίγο ως πολύ, κατέληξε ότι η στάση που κράτησε το ΚΚΕ δείχνει ότι θέλει να τα έχει καλά και με τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.

Σκοπίμως δεν αναφέρθηκε στους λόγους που το ΚΚΕ αποφάσισε να ψηφίσει «παρών» για το συγκεκριμένο θέμα και επιδόθηκε στο γνωστό αντιΚΚΕ παραλήρημά του.


Η θέση του ΚΚΕ ήταν η μόνη ξεκάθαρη θέση. Το ΚΚΕ δεν συνέβαλε ούτε με θετική ούτε με αρνητική ψήφο στην αντιλαϊκή αντιπαράθεση γύρω από το ποιο τμήμα του κεφαλαίου στο φάρμακο θα βγει ενδεχομένως περισσότερο ωφελημένο ή λιγότερο χαμένο. Δεν συνέβαλε στον αποπροσανατολισμό και στη δημαγωγία στις πλάτες του λαού, που πραγματοποιείται από όλους αυτούς, της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, που δεν αμφισβητούν την πολιτική που μετατρέπει το φάρμακο σε εμπόρευμα. Σ' αυτή την αντιπαράθεση το ΚΚΕ δεν μπαίνει, γιατί αγωνίζεται να είναι το φάρμακο πραγματικά κοινωνικό αγαθό και όχι μέσο κερδοφορίας των διαφόρων φαρμακοβιομηχάνων.

Επιλεκτικά, λοιπόν, αποφάσισε να τοποθετηθεί ο «ελεύθερος σκοπευτής». Ενώ επέμενε ότι από τη χθεσινή διαδικασία τελικά κερδισμένοι βγήκαν οι ισραηλινοί φαρμακοβιομήχανοι και η Μέρκελ έναντι των ελληνικών, από την άλλη κατηγορούσε το ΚΚΕ γιατί δεν πήρε θέση υπέρ ή κατά. Δηλαδή γιατί το ΚΚΕ δεν διάλεξε ποια μερίδα του κεφαλαίου θα ευνοηθεί. Συνεχίζοντας το παραλήρημά του μάλιστα είπε ότι το ΚΚΕ επέλεξε να μην πάρει θέση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως είναι η υγεία του λαού. Μα από τα δικά του λεγόμενα πιο πριν «αποκάλυψε» ότι το μόνο που δεν παιζόταν στη συγκεκριμένη διαδικασία ήταν το πως θα ανακουφιστεί ο λαός από τις δαπάνες για την υγεία.

Τρικυμία εν κρανίω; Όχι βέβαια, ο εν λόγω δημοσιογράφος δεν είναι τέτοια περίπτωση. Γνωρίζει πάρα πολύ καλά και τι λέει το ΚΚΕ και με ποιου το μέρος είναι, πρέπει όμως να κάνει και τη δουλειά του.

Ας μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.