Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΜΕ Κέρκυρας:Aνακοίνωση για ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό

EΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Κέρκυρα 19/11/2013
Ε. ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΟΣ 12
ΚΕΡΚΥΡΑ 

                       Aνακοίνωση  για ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό

Πέρα από την αύξηση του εκπαιδευτικού ωραρίου, την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, την κατάργηση των περισσοτέρων υποστηρικτικών δομών της εκπαίδευσης, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού. 
Στην Κέρκυρα σε 30 υπολογίζονται οι εκπαιδευτικοί που λείπουν και δεν αποκλείεται να αυξηθούν σε 40 μετά τις νέες αποσπάσεις που πραγματοποίησε αυτές τις ημέρες το Υπουργείο Παιδείας.
Λείπουν καθηγητές ειδικοτήτων γενικής παιδείας, μουσικοί από το Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο και τεχνικές ειδικότητες από τα ΕΠΑΛ και την ΕΠΑΣ. 
Ειδικά στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, αλλά και στο Μουσικό Σχολείο η κατάσταση είναι απελπιστική.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια σειρά  δράσεις άμεσες προκειμένου να λυθεί τώρα το πρόβλημα . Ήδη επισκέφτηκε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης από τον οποίο εισέπραξε αόριστη υπόσχεση. Έτσι λοιπόν αποφασίζουμε:
1. Να πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 20-11-2013 στις 8μμ συγκέντρωση των διευθυντών ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και Μουσικού Σχολείου προκειμένου να αναλυθεί το πρόβλημα.
2. Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21-11-2013 και ώρα 1:00μμ, καθηγητών, μαθητών, γονέων των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και Μουσικού στην περιφερειακή διεύθυνση. Για το σκοπό αυτό το ΔΣ κηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση 12:00μ με 2:μμ.
 
Για το Δ.Σ